Art dhe Kulturë

Shuhet ‘Mikelanxheloja i Shkodrës’, që kurrë nuk i shiti punimet e tij

Shuhet ‘Mikelanxheloja i Shkodrës’, që kurrë nuk i

Artisti i njohur shqiptar, Pjerin Sheldija, është ndarë nga jeta në moshën 87-vjeçare.

Shuhet ‘Mikelanxheloja i Shkodrës’, që kurrë nuk i

Ai njihej ndryshe si “Mikelanxheloja i Shkodrës” dhe është autor i mbi 200 afreskëve në mbi 35 kisha në Shqipëri, Kosovë, Mal të Zi, Itali dhe në Angli.

Shuhet ‘Mikelanxheloja i Shkodrës’, që kurrë nuk i

3 nga pikturat e tij, ndodhen sot në Vatikan dhe për kontributin e dhënë Papa Benedikti i 16 e ka nderuar Sheldinë, me “ Distinktivin e Kryqit të Shenjtë për Kishën dhe për Papën”.

Shuhet ‘Mikelanxheloja i Shkodrës’, që kurrë nuk i

Punimet e tij Sheldija gjithmonë i ka dhuruar, duke mos pranuar që t’i shesë kundrejt parave.

Shuhet ‘Mikelanxheloja i Shkodrës’, që kurrë nuk i