Art dhe Kulturë

Takimi i Kadaresë me nënën e tij kur u kthye nga strehimi politik në Francë, në një video

Takimi i Kadaresë me nënën e tij kur u kthye nga strehimi politik

Një video e vjetër, e më shumë se 30 viteve më parë tregon takimin e Ismail Kadaresë me nënën e tij, në vitin 1992. Në video dëgjohen përkëdheljet e nënës së tij ndaj të birit, si dhe takimi me Helenën.


Kadare u rikthye atë ditë nga Franca, pasi në tetor në 1990-ës ishte larguar për strehim politik.

Video është shkëputur nga një dokumentar i televizionit Klan.