Art dhe Kulturë

Të gjithë të nominuarit për çmimet Oscar të këtij viti janë në këtë listë

Të gjithë të nominuarit për çmimet Oscar të

“Everything Everywhere All At Once” (Gjithçka kudo përnjëherë) është filmi i cili këtë vit kryeson listën e nominimeve për çmimet Oscar, duke shënuar 11 nominime.

“All Quiet on the Western Front” dhe “The Banshees of Inisherin” kanë nga 9 nominime secili.

Blockbusters “Top Gun: Maverick” dhe “Avatar: The Way of Water” garojnë për filmin më të mirë.

Shihni më poshtë listën e plotë të të nominuarve për çmimet e Edicionit të 95 Akademisë që do të mbahen të dielën, më 12 mars:

Të gjithë të nominuarit për çmimet Oscar të
"Everything Everywhere All At Once" (Fotoja më e mirë)
Të gjithë të nominuarit për çmimet Oscar të
Angela Bassett në 'Black Panther Wakanda Forever' (Aktorja dytësore më e mirë)
Të gjithë të nominuarit për çmimet Oscar të
Brendan Gleeson dhe Colin Farrell ne "The Banshees of Inisherin" (Aktori dytësor më i mirë)
Të gjithë të nominuarit për çmimet Oscar të
"Argentina, 1985" (Filmi ndërkombëtar më i mirë)
Të gjithë të nominuarit për çmimet Oscar të
'Guillermo del Toro's Pinocchio' (Filmi i animuar)
Të gjithë të nominuarit për çmimet Oscar të
'Glass Onion: A Knives Out Mystery' (Skenari më i arrirrë)
Të gjithë të nominuarit për çmimet Oscar të
'The Fabelmans' (Skenari origjinal)
Të gjithë të nominuarit për çmimet Oscar të
Austin Butler në 'Elvis' (Aktori më i mirë)
Të gjithë të nominuarit për çmimet Oscar të
Jamie Lee Curtis, Michelle Yeoh në 'Everything Everywhere All at Once' (Aktorja më e mirë)
Të gjithë të nominuarit për çmimet Oscar të
Paul Dano, Mateo Zoryan Francis-DeFord dhe Michelle Williams në The Fabelmans, bashkë-skenar, prodhuar dhe drejtuar nga Steven Spielberg (Drejtori më i mirë)
Të gjithë të nominuarit për çmimet Oscar të
"Babylon" (Dizajni më i mirë)
Të gjithë të nominuarit për çmimet Oscar të
'All Quiet on the Western Front' (Kinematografia më e mirë)
Të gjithë të nominuarit për çmimet Oscar të
Letitia Wright në 'Black Panther: Wakanda Forever' (Kostumi më i mirë)
Të gjithë të nominuarit për çmimet Oscar të
'Top Gun: Maverick' (Zëri më i mirë)
Të gjithë të nominuarit për çmimet Oscar të
'The Batman' (Efektet më të mira)
Të gjithë të nominuarit për çmimet Oscar të
'The Whale' (Make Up dhe Hairstyle)