Art dhe Kulturë

Violina e Paqes, festivali më i ri ndërkombëtar i muzikës në Shqipëri

Violina e Paqes, festivali më i ri ndërkombëtar i muzikës

Violinisti Kledis Rexho, i cili bën një jetë artistike ndërmjet Francës dhe Luxembourgut me orkestrat më të mira të të dy vendeve, çeli festivalin më të ri ndërkombëtar të muzikës në Shqipëri, “Violina e Paqes”, me koncerte në datat 20-21-22 Shtator.

Violina e Paqes, festivali më i ri ndërkombëtar i muzikës

Ky udhëtim artistik që ka sjellë në Shqipëri disa nga muzikantët më të mirë të muzikës klasike të skenave të Parisit, New York-ut, Vienës, etj., nisi fillimisht për një publik shumë të veçantë.

Violina e Paqes, festivali më i ri ndërkombëtar i muzikës

Pjesë e koncertit është edhe një vajzë e vogël 10-vjeçare, Vesa Duma e cila luan në violinë.

Violina e Paqes, festivali më i ri ndërkombëtar i muzikës

Publiku i Tiranës do të ketë rastin ta dëgjojë vogëlushen në koncertin e datës 22 Shtator në qendrën kulturore pranë Katedrales Orthodhokse në Tiranë.

Violina e Paqes, festivali më i ri ndërkombëtar i muzikës

“Violina e Paqes” mbështetet nga Bashkia e Tiranës, Ministria e Kulturës dhe institucione dhe artdashës të tjerë.