Art dhe Kulturë

Xhubleta shqiptare pjesë e Trashëgimisë së UNESCO

Xhubleta shqiptare pjesë e Trashëgimisë së UNESCO

Xhubleta shqiptare, e lashtë 4 mijë vjet, tashmë është pjesë e Trashëgimisë Kulturore Jomateriale të UNESCO-s.

Xhubleta shqiptare pjesë e Trashëgimisë së UNESCO

Lamin e ka bërë të ditur ministrja e Kulturës Elva Margariti e cila pas mbledhjes së Komitetit Ndërqeveritar për Mbrojtjen dhe Ruajtjen e Trashëgimisë Kulturore Jomateriale të UNESCO-s, që zhvillohet në Marok.

Xhubleta shqiptare pjesë e Trashëgimisë së UNESCO

“Një lajm i jashtëzakonshëm për trashëgiminë tonë kulturore, si dhuratë në 110-vjetorin e Pavarësisë! Pas një pune të gjatë, plot përkushtim të një grupi të madh bashkëpunëtorësh, dosja e dijebërjes artizanale të xhubletës u pranua në listën e Trashëgimisë Kulturore Jomateriale nën mbrojtjen e UNESCO-s,” u shpreh Margariti.

Xhubleta shqiptare pjesë e Trashëgimisë së UNESCO

Xhubleta shqiptare pjesë e Trashëgimisë së UNESCO

Xhubleta shqiptare pjesë e Trashëgimisë së UNESCO