Art dhe Kulturë

Barërat e së keqes: Libri që do ua dhuroj të gjithë miqve

Barërat e së keqes: Libri që do ua dhuroj të gjithë

Mirela Kumbaro:

Befasi letrare është Shkëlqim Çela❗️

Letërsi e vërtetë, stil më origjinal s’bëhet!

E torturon fjalinë aq sa të kujton Italo Calvino-n, madje dhe Proust-in, por ndërkohë ta mbush gojën me lëngun plot shije të njē leksiku të qëmtuar, të përkorë, fare shqip edhe kur vjen era Amerikë.

Detajit i ngre piedestal dhe përvojën e bën poezi.

Shkrimtar që nuk shkruan as nga halli, as se ia kërkojnë, as se do me patjetër ta lëvdojnë si të tillë.

Mendja ma do se Çela shkruan se do të jetojë duke marrë frymë FJALE.

Ndonese me zanat numrash ( me ç’kam kuptuar) ai shpirtin e ka te Letrat e Bukura!

“Barerat e së keqes” ?botuar nga @botimecabej , duhet ta kesh në çantë?; duhet ta mbash te koka e krevatit?; duhet ta mbash gjithmone mbi tryezë se mund t’i kthehesh pa fund e të mos e mbarosh. Si ajo çokollata e zezë, 99% kakao, që e shijon duke e mbajtur gjatë midis gjuhës e qiellzës, ndërsa gjerb kafenë☕️?

Kopjen time te librit nuk e jap se kam shenimet e mia brenda por është libri që do të dhuroj në vazhdim për miqtë e mi./ Tiranapost.al. 

 

View this post on Instagram

 

Befasi letrare është Shkëlqim Çela❗️ Letërsi e vërtetë, stil më origjinal s’bëhet! E torturon fjalinë aq sa të kujton Italo Calvino-n, madje dhe Proust-in, por ndërkohë ta mbush gojën me lëngun plot shije të njē leksiku të qëmtuar, të përkorë, fare shqip edhe kur vjen era Amerikë. Detajit i ngre piedestal dhe përvojën e bën poezi. Shkrimtar që nuk shkruan as nga halli, as se ia kërkojnë, as se do me patjetër ta lëvdojnë si të tillë. Mendja ma do se Çela shkruan se do të jetojë duke marrë frymë FJALE. Ndonese me zanat numrash ( me ç’kam kuptuar) ai shpirtin e ka te Letrat e Bukura! ?? “Barerat e së keqes” ?botuar nga @botimecabej , duhet ta kesh në çantë?; duhet ta mbash te koka e krevatit?; duhet ta mbash gjithmone mbi tryezë se mund t’i kthehesh pa fund e të mos e mbarosh. Si ajo çokollata e zezë, 99% kakao, që e shijon duke e mbajtur gjatë midis gjuhës e qiellzës, ndërsa gjerb kafenë☕️? Kopjen time te librit nuk e jap se kam shenimet e mia brenda por është libri që do të dhuroj në vazhdim për miqtë e mi.

A post shared by Mirela Kumbaro (@mirelakumbaro) on