BOTA

Gratë e Iranit janë Heroinat e Vitit 2022 të TIME

Gratë e Iranit janë Heroinat e Vitit 2022 të TIME

Grua, jetë, liri!

Lëvizja që ata drejtojnë është e arsimuar, liberale, laike, e ngritur mbi pritshmëri më të larta dhe e dëshpëruar për normalitet, shkruan autori dhe ish-kolumnistja e TIME, Azadeh Moaveni.

Ato janë krejtësisht të ndryshme. Ndonjëherë ndjehen më shumë si transnacionale sesa iraniane,” vijon prestigjiozja TIME.

Gratë e Iranit janë Heroinat e Vitit 2022 të TIME

Karakteri i tyre i egër ishte i dukshëm shumë kohë më përpara se 22-vjeçarja Mahsa (Jina) Amini të vdiste, ndërsa kryengritja e sotme për të jetuar si të gjitha gratë në botë, është e para në historinë 43-vjeçare të Republikës Islamike.

Gratë e Iranit janë Heroinat e Vitit 2022 të TIME

Gratë e Iranit janë Heroinat e Vitit 2022 të TIME

Gratë e Iranit janë Heroinat e Vitit 2022 të TIME

Gratë e Iranit janë Heroinat e Vitit 2022 të TIME

Gratë e Iranit janë Heroinat e Vitit 2022 të TIME

Gratë e Iranit janë Heroinat e Vitit 2022 të TIME

Gratë e Iranit janë Heroinat e Vitit 2022 të TIME