BOTA

Wizz Air Abu Dhabi rifillon fluturimet drejt Rusisë

Wizz Air Abu Dhabi rifillon fluturimet drejt Rusisë

Teksa pushtimi i Ukrainës shkon drejt muajit të gjashtë, Rusia mbetet e izoluar nga komuniteti ndërkombëtar. Markat ndërkombëtare ende po bojkotojnë vendin, ndërsa linjat ajrore dhe kombet po vendosin ndalime dhe sanksione fluturimesh.

Por një linjë ajrore ka vendosur të fillojë një linjë kthimi drejt Rusisë, në përgjigje të asaj që thotë se është kërkesa për pasagjerë.

Wizz Air Abu Dhabi ka njoftuar se do të rifillojë fluturimet nga Abu Dhabi në Moskë, me biletat tani në shitje nga 3 tetori.

E themeluar në dhjetor 2019, kompania është një degë e Emirateve e Wizz Air, një nga linjat ajrore buxhetore me rritjen më të shpejtë në Evropë, e cila është e vendosur në Hungari. Wizz Air zotëron 49% të aksioneve, ku shumica prej 51% i shkojnë ADQ shtetërore. Wizz ka një filial tjetër, Wizz Air UK, e cila fillimisht u krijua për të zbutur problemet që rrjedhin nga Brexit.

“Wizz Air Abu Dhabi është një transportues kombëtar i Emirateve të Bashkuara Arabe që operon në përputhje me rregulloret dhe politikat kombëtare të Emirateve të Bashkuara Arabe. Linja ajrore po rifillon funksionimin e saj drejt Moskës për të përmbushur kërkesat e udhëtimit për pasagjerët që dëshirojnë të fluturojnë drejt dhe nga Rusia nga kryeqyteti i Emirateve të Bashkuara Arabe. Të gjitha linjat ajrore kombëtare aktualisht po kryejnë fluturime direkte për në Rusi," tha një zëdhënës i Wizz Air në një deklaratë.

Wizz Air Hungary dhe Wizz Air UK nuk po kryejnë aktualisht fluturime për në Rusi. Fluturimet drejt Rusisë nga Britania e Madhe dhe BE-ja aktualisht janë të ndaluara.