Aktualitet

Braçe analizon me shifra: 'Lyrzim, thuaje një herë të vetme të vërtetën e planit tënd për biznesin e vogël'

Braçe analizon me shifra: 'Lyrzim, thuaje një herë të

Si një ekspert i çështjeve ekonomike zv/kryeministri Erion Braçe ka publikuar këtë mëngjes një tabelë dhe një sqarim për planet e Bashës mbi biznesin e vogël. Braçe argumenton se me planin e Bashës, vetëm oligarkët janë ata që fitojnë dhe të vegjlit e bizneset e nivelit të mesëm ata që zhyten. Braçe flet me shifra, me përqindje mbi barrën fiskale, tatimin, buxhetin e gjithçka që sipas Braçes, Basha duhet të tregojë të vërtetën e planit të tij.

'Thuaji qe do i zhytesh edhe me shume ne #Pabarazi,do i rrenosh #TeVegjel e #TeMesem, do u marresh shpirtin e dinjitetin ne emer te se djathtes tende ekstreme', shkruan ndër të tjera zv/kryeministri.

Më poshtë keni statusin e plotë.

FOLI LYRZIM BIZNESIT TE VOGEL,

FOLI FORT;

THUAJI SE SI ME PLANIN TEND PER BIZNESIN E VOGEL,

JU FAL OLIGARKEVE

13. 6 MILIARDE LEKE OSE

124 MILION DOLLARE!

THUAJI QE ME KETE PLAN DO ZHYSESH FORT #TEVEGJLIT E #TEMESMIT!

THUAJI QE ME KETE PLAN DO THELLOSH

#POLARIZIMIN #PAAAABAAAARAAAAZIIIIINEEEEEE!

Foli Lyrzim #BiznesitteVogel e thuaji te verteten, si do mbeshtesesh #Oligarket!

Thuaje nje here te vetme te verteten;

Thuaji qe,

Plani yt, nuk redukton, por perkundrazi e rrit barren fiskale/tatimin per 90 000 #BizneseteVogla me xhiro deri 14 milion leke, per

328 milion leke #MeShume ne vit!

Thuaji qe,

Plani yt, rreth 72 000 #BizneseveteVogla me xhiro

0-5 milion leke ne vit-sot paguajne ZERO leke takse,

ju vendos tatim 0,5% te xhiros,

pra ju rrit barren fiskale mesatarisht me 20 000 leke ne vit, secilit,

dyqan ne dyqan.

Thuaji qe,

Plani yt, i ule #TatimFitimin #BiznesitteMadh, #OLIGARKEVE

nga 15 % ne 9 %;

I heq buxhetit per #Shkolla, #QendraShendetesore, #Rruge,

#Bujqesine etj dhe,

Stermbush xhepat e #Oligarkeve me plot 13,6 miliard leke;

Thuaji qe,

Plani yt i mesiperm,

do te thote qe:

buxheti te shkurtoje me 10 % transferten per sigurimet shoqerore, pra te reduktoje pensionet e 600 mije pensionisteve me 10 %! Meqe ke urdheruar takimin me 40 mije biznese, thuaja keto!

Thuaji qe do i zhytesh edhe me shume ne #Pabarazi,

do i rrenosh #TeVegjel e #TeMesem,

do u marresh shpirtin e dinjitetin ne emer te se djathtes tende ekstreme!

Ndaj do na kesh perballe Lyrzim!

Tek populli pa diskutim!

Kemi bere shume deri tani;

Tatimi 0 dhe 5% per #BiznesineVogel deri ne 14 milione leke xhiro ne vit

eshte njeri, me i miri sherbim per #TeVegjlit e #TeMesmit;

Kemi bere edhe gabime,

do duhet te korrigjojme patjeter!

Por me Ju as qe krahasohemi,

Ju su shohim kund,#JUNUKJENI!

 

View this post on Instagram

 

FOLI LYRZIM BIZNESIT TE VOGEL, FOLI FORT; THUAJI SE SI ME PLANIN TEND PER BIZNESIN E VOGEL, JU FAL OLIGARKEVE 13. 6 MILIARDE LEKE OSE 124 MILION DOLLARE! THUAJI QE ME KETE PLAN DO ZHYSESH FORT #TEVEGJLIT E #TEMESMIT! THUAJI QE ME KETE PLAN DO THELLOSH #POLARIZIMIN #PAAAABAAAARAAAAZIIIIINEEEEEE! Foli Lyrzim #BiznesitteVogel e thuaji te verteten, si do mbeshtesesh #Oligarket! Thuaje nje here te vetme te verteten; Thuaji qe, Plani yt, nuk redukton, por perkundrazi e rrit barren fiskale/tatimin per 90 000 #BizneseteVogla me xhiro deri 14 milion leke, per 328 milion leke #MeShume ne vit! Thuaji qe, Plani yt, rreth 72 000 #BizneseveteVogla me xhiro 0-5 milion leke ne vit-sot paguajne ZERO leke takse, ju vendos tatim 0,5% te xhiros, pra ju rrit barren fiskale mesatarisht me 20 000 leke ne vit, secilit, dyqan ne dyqan. Thuaji qe, Plani yt, i ule #TatimFitimin #BiznesitteMadh, #OLIGARKEVE nga 15 % ne 9 %; I heq buxhetit per #Shkolla, #QendraShendetesore, #Rruge, #Bujqesine etj dhe, Stermbush xhepat e #Oligarkeve me plot 13,6 miliard leke; Thuaji qe, Plani yt i mesiperm, do te thote qe: buxheti te shkurtoje me 10 % transferten per sigurimet shoqerore, pra te reduktoje pensionet e 600 mije pensionisteve me 10 %! Meqe ke urdheruar takimin me 40 mije biznese, thuaja keto! Thuaji qe do i zhytesh edhe me shume ne #Pabarazi, do i rrenosh #TeVegjel e #TeMesem, do u marresh shpirtin e dinjitetin ne emer te se djathtes tende ekstreme! Ndaj do na kesh perballe Lyrzim! Tek populli pa diskutim! Kemi bere shume deri tani; Tatimi 0 dhe 5% per #BiznesineVogel deri ne 14 milione leke xhiro ne vit eshte njeri, me i miri sherbim per #TeVegjlit e #TeMesmit; Kemi bere edhe gabime, do duhet te korrigjojme patjeter! Por me Ju as qe krahasohemi, Ju su shohim kund, #JUNUKJENI!

A post shared by Erion Brace (@erionbrace) on