Bukuria

4 zakone të përditshme që shkaktojnë puçrra

4 zakone të përditshme që shkaktojnë puçrra

Ka disa zakone të përditshme që mund të shkaktojnë shpërthime të puçrave. Pra, herën tjetër që të zgjoheni me puçra në fytyrë, sigurohuni që t’i hidhni një sy rutinës tuaj të përditshme dhe të shihni sa nga këto zakone praktikoni.

Eksfolimi i tepërt

Shumica prej nesh janë të fiksuar pas eksfolimit të lëkurës, por nëse e teprojmë, lëkura jonë mund të dëmtohet dhe mund të rezultojë në puçrra. Pra, nëse e bëni eksfolimin e tepërt të lëkurës tuaj, është e rëndësishme ta hiqni këtë zakon sa më shpejt të jetë e mundur nëse nuk dëshironi që puçrat e padëshiruara t'ju bëjnë një vizitë çdo javë.

Nuk e pastroni mjaftueshëm lëkurën tuaj

Ashtu si eksfolimi i tepërt është i dëmshëm për lëkurën tuaj, duke mos bërë asnjë eksfolim nuk është më i mirë. Nëse keni lëkurë të yndyrshme, është e rëndësishme që ta mbani lëkurën tuaj të pastër dhe pa yndyrë. Sepse grumbullimi i tepërt i vajit dhe papastërtia mund të bllokojë poret tuaja dhe mund të rezultojë në puçrra. Pra, sigurohuni që të lani ose eksfoloni fytyrën sipas nevojës, rregullisht.

Duke përdorur forcë në lëkurën tuaj

Është e domosdoshme të kuptojmë se lëkura jonë është delikate dhe duhet të trajtohet me kujdes. Pastrimi i fuqishëm i saj mund ta dëmtojë atë dhe mund të shkaktojë puçrra. Pra, përpara se të gërvishtni dhe fërkoni fytyrën me forcë, përgatituni për një numër të mirë puçrrash në ditët në vijim.

Duke fjetur me make-up

Pothuajse të gjithë ne jemi fajtorë për këtë. Qoftë kur kthehemi nga ajo festë natën vonë ose kthehemi në shtëpi pas një dite të gjatë pune, ndonjëherë jemi shumë të lodhur për të hequr make-up. Megjithatë, është gjëja më e keqe për të bërë. Produktet e make-up-it përmbajnë disa kimikate që mund të irritojnë lëkurën tonë nëse lihen në to për periudha më të gjata kohore.

Tiranapost.al