Bukuria

5 përdorime që nuk i dini të zbutësit të flokëve

5 përdorime që nuk i dini të zbutësit të flokëve

Pavarësisht gjatësisë së flokëve, të gjithë e dimë se një rutinë korrekte e kujdesit të flokëve duhet të përfshijë hapa shumë specifikë, nga shampoja, te maskat, deri te përdorimi i zbutësit. Por a jemi vërtet të sigurt se i njohim produktet që përdorim normalisht?

Për shembull, a e dini në sa mënyra mund të përdoret zbutësi i flokëve, përveçse në flokë?

Këtu janë pesë përdorime të zbutësit të flokëve që mund të mos i dini.

‘Kondicioner’ për flokët, para, pas dhe gjatë
Gjëja e parë që duhet marrë në konsideratë kur bëhet fjalë për zbutësin e flokëve ka të bëjë me përdorimin e tij më klasik, që është si produkt që përdoret pas larjes me shampo për të ndihmuar flokët të qëndrojnë të shëndetshëm, të mbrojtur, të ushqyer mirë dhe të butë. Por a jeni i sigurt që dini vërtet gjithçka?

Për shembull, a e dini se zbutësi i flokëve mund të përdoret edhe para larjes me shampo? Për të mbrojtur majat nga tharja prej vetë shampos. Ose edhe duke përdorur vetëm balsam, për të hidratuar sidomos nëse keni flokë të thatë.

Maskë flokësh me kosto të ulët
Ndoshta jo të gjithë e dinë se zbutësi i flokëve mund të jetë edhe një zëvendësues i shkëlqyeshëm i maskave.

Ok, çdo produkt ka funksionin e tij, sigurisht, por jo gjithmonë keni gjithçka në dispozicion kur ju nevojitet. Kjo është arsyeja pse, njohja e mënyrave në të cilat mund të përdoret zbutësi i flokëve është një vlerë e shtuar.

Në këtë rast konkret, për shembull, thjesht aplikoni pak produkt në flokë të lagur, duke e lënë të veprojë qoftë edhe një orë ose pse jo, gjatë gjithë natës. Mjafton një shpëlarje e flokëve pasi të ketë kaluar koha e nevojshme dhe kaq.

Produkt ideal për ndarjen e majave
Dihet mirë se zbutësi është një ilaç për flokët gjatë pastrimit të tyre, nëse keni përdorur shumë produkte ndërkohë që i stiloni. Por a e dini se ky produkt mund të përdoret edhe për të reduktuar ndarjen e majave gjatë tharjes?

Për ta bërë këtë, mjafton të lini pak produkt në majë gjatë shpëlarjes. Jo shumë për të mos i rënduar, por vetëm një dozë shumë e vogël. Kjo do t'ju lejojë të thani flokët, duke garantuar shkëlqim dhe butësi. Me pak fjalë, maksimumi me përpjekjen minimale.

Zbutësi në rutinën e bukurisë
Në fakt, ky produkt mund të përdoret edhe në disa trajtime të rutinës suaj të zakonshme të bukurisë. Natyrisht më tepër si një ilaç efektiv në rast se ju mbarojnë produktet e posaçme që përdorni zakonisht. Konkretisht, kondicioneri i flokëve mund të përdoret:

-si pastrues makijazhi, nëse e keni mbaruar pastruesi. Aplikoni një dozë shumë të vogël në një letër pambuku dhe kalimi i saj në fytyrë (duke shmangur zonën e syve);

-si "zbutës" i kutikulave gjatë bërjes së manikyrit, duke shmangur dhimbjen gjatë trajtimit të tyre;

-nëse rruheni me brisk (duke shmangur zonën e ijeve) në rast se nuk keni më krem ??depilues. Natyrisht pa e bërë gjithnjë por vetëm nëse është e nevojshme.

Ekonomi shtëpiake (dhe jo vetëm) me zbutës
Më në fund, këtu është përdorimi që me siguri nuk e prisni. Zbutësi i flokëve, në fakt, mund të ndihmojë shumë edhe në fusha të tjera të përditshmërisë suaj, dhe jo vetëm për të garantuar forcë dhe bukuri për flokët.

Për shembull, ky produkt mund të përdoret:

-si zëvendësues i zbutësit të rrobave (në rast se ka mbaruar), duke futur një pikë në vendin e tij në lavatriçe. Rrobat tuaja do të kenë një aromë dhe butësi të pakrahasueshme;

-për të lehtësuar zhurmën që krijohet nga mbyllja dhe hapja e menteshave;

-si lustrues për të hequr çdo njollë ??nga këpucët tuaja.