Bukuria

6 standarde të imponuara bukurie nga të cilat gratë moderne duhet të heqin dorë

6 standarde të imponuara bukurie nga të cilat gratë moderne duhet

Gratë vazhdimisht janë më të pakënaqura me veten se burrat. Arsyeja qëndron tek presioni i vazhdueshëm që u bëhet grave për të ndjekur standardet e bukurisë.

Po cilat janë ato të ashtuquajtura standarde bukurie nga të cilat gratë moderne bëjnë mirë të heqin dorë?

Barku i vogël

6 standarde të imponuara bukurie nga të cilat gratë moderne duhet

Disa gra pranuan se një bark i fryrë është burimi i vetëbesimit të tyre të ulët. Për të hequr qafe barkun e tyre të rrumbullakosur, gratë e torturojnë veten me dieta dhe stërvitje intensive. Mjekët nga ana e tyre thonë se një sasi e vogël e yndyrës nënlëkurore në këtë zonë nuk është aspak një problem për një grua, por një tregues i funksionimit të duhur të trupit.

Buzët e fryra

6 standarde të imponuara bukurie nga të cilat gratë moderne duhet

Një tjetër tendencë e pëlqyer nga shumë janë buzët e fryra. Për më tepër, ekziston një mendim, sipas të cilit, buzët e holla tregojnë plakjen e trupit. Kjo është arsyeja pse gratë moderne kanë një dëshirë të madhe që t'i japin kësaj pjese të fytyrës së tyre më shumë vëllim. Sot mbushësit e bazuar në acidin hialuronik janë mjetet më të njohura për të arritur këtë rezultat. Megjithatë, mjekët paralajmërojnë se procedurat e shpeshta për rritjen e buzëve mund t'i dëmtojnë ato ndjeshëm.

Format ideale

6 standarde të imponuara bukurie nga të cilat gratë moderne duhet

Forma e trupit 'orë rëre' është bërë prej kohësh idealja. Në fakt, stilistët janë të sigurt se forma e çdo trupi mund të duket e mirë nëse defektet dinë të mbulohen me rrobat e duhura.

Tiparet simetrike të fytyrës

6 standarde të imponuara bukurie nga të cilat gratë moderne duhet

Përkundër faktit se asimetria e fytyrës është një tipar i natyrshëm i pamjes së çdo personi, disa gra janë ende në siklet nga asimetria. Estetistët majde bëjnë kurse grimi që të arrihet simetria përmes make up-it. Kjo është diçka thuajse pa rëndësi, pasi shumica e njerëzve as nuk e vënë re fare atë. Pothuajse të gjitha fytyrat janë paksa asimetrike.

Një çehre e njëtrajtshme

6 standarde të imponuara bukurie nga të cilat gratë moderne duhet

Një çehre e njëtrajtshme e fytyrës është ëndrra për çdo vajzë. Dyqanet ofrojnë një furnizim të pafund me bazë kozmetikë dhe korrektor, ndërsa kozmetologjia promovon në mënyrë aktive peeling profesional. E gjithë kjo duhet t'i ndihmojë gratë të fshehin çdo papërsosmëri dhe ta bëjnë ngjyrën e tyre të njëtrajtshme.

Megjithatë, ia vlen të kujtojmë se ndonjëherë është e pamundur të heqësh qafe pigmentimin, pasi ai shpesh ndikohet jo nga mjedisi, por nga faktorë të brendshëm: kodi gjenetik, tiparet strukturore të qelizave dhe sfondi hormonal.

Vetullat e trasha

6 standarde të imponuara bukurie nga të cilat gratë moderne duhet

Tendencat për vetullat e trasha natyrale e pati kulmin që në vitet 2020. Por jo të gjitha gratë ishin me fat që t'i kishin aq ekspresive. Industria e bukurisë nxitoi t'i ndihmojë të gjitha ato zonja 'pa vetulla', duke promovuar shërbimet e tyre të grimit, si p.sh. tatuazhi i vetullave.