Bukuria

E dini që iu bëhet botoks dhe flokëve? Po jo nga ai i zakonshmi

E dini që iu bëhet botoks dhe flokëve? Po jo nga ai i zakonshmi

Kjo procedurë u krijua për të promovuar dhe përmirësuar shëndetin e flokëve, duke i bërë flokët më të plotë dhe me shkëlqim. Botox-i i flokëvë është një trajtim inovativ dhe revolucionar për kujdesin e tyre.

Inovativ, por ende pak i njohur, përveç njerëzve të famshëm, botox-i i flokëve, i njohur gjithashtu si Botox Hair Therapy, është një trajtim relativisht i ri fundit për kujdesin e flokëve i krijuar për të trajtuar flokët e thatë dhe të dëmtuar rëndë.

I realizueshëm si në sallone, ashtu edhe në kushte komode në shtëpi, botoksi i flokëve ju mundëson të keni një flokë dukshëm më të shëndetshëm, më të butë dhe më voluminoz, në disa seanca, pa pasur nevojë të përdorni gjilpëra dhe injeksione. Nga emri trajtimi mund t`ju sjellë menjëherë në mendje toksinën botulinum, por nuk ka të bëjë fare me praktikën e mjekësisë estetike aq shumë në modë kohët e fundit.

Çfarë nënkuptohet me flokë botox

Botoxi për flokët është një trajtim për kujdesin e flokëve që përfshin përdorimin e produkteve specifike të përbëra përgjithësisht me vitaminën D dhe B6, panthenol, aminoacide dhe proteina. Ky grup përbërësish aktivë lejon që struktura origjinale e flokëve të dëmtuar, të rivendoset, duke u dhënë atyre energji dhe shkëlqim.

Pikërisht siç ndodh me botox-in e injektuar në zonat e fytyrës që ka shenjat e efekteve të kohës, në të njëjtën mënyrë përbërësit aktivë që përbëjnë botox-in e flokëve dhe që depërtojnë thellë ushtrojnë një veprim mbushës në fibrën e flokëve. Struktura e flokëve shfaqet menjëherë e plotë, më elastike dhe e trashë.

Një avantazh tjetër i këtij trajtimi është aftësia për të personalizuar plotësisht trajtimin, duke modifikuar efektet e tij sipas nevojave specifike. Në fakt, është e mundur të integrohen përbërës aktivë shtesë në lidhje me llojin e flokëve me keratinën, proteinat dhe aminoacidet.

Ekzistojnë dy teknika që përdoren për të kryer botoksin e flokëve, të nxehtë ose të ftohtë: në rastin e parë, trajtimi është më i përshtatshëm për flokët e hollë, të patrajtuar ose të lyer. Metoda e ftohtë, nga ana tjetër, është e përshtatshme për flokët e dëmtuar dhe të trajtuar kimikisht. Në çdo rast, parukierja do të sugjerojë se cilën metodologji duhet përdorur sipas problemeve ekzistuese që lidhen me flokët.

Flokët me botoks: përfitimet e trajtimit

Botoksi i flokëve është një ndihmë e vlefshme në kontrollin e prodhimit të tepërt të yndyrës, për ato që u bëhen shpesh me vaj.

Si të bëni botoks për flokët

Botoksi i flokëve është një trajtim relativisht i thjeshtë për t'u kryer: flokët fillimisht pastrohen duke përdorur një shampo me bazë alkaline që hap kutikulat, duke hequr në mënyrë efektive të gjitha gjurmët e papastërtive, papastërtitë dhe mbetjet e produkteve styling. Në flokë të lagur, pasi janë tharë me peshqir, vazhdojmë me aplikimin e trajtimit aktual i cili vjen në formën e një kremi.

Trajtimi ndahet fije pas fije, duke mbajtur një distancë prej rreth një centimetër nga rrënja dhe më pas masazhoni flokët për të favorizuar dhe nxitur përthithjen e përbërësve aktivë. Mbahet në kokë për rreth 30/40 minuta, më pas shpëlahet me ujë të ftohtë, në mënyrë që të mbyllen luspat që përbëjnë fibrën e flokëve, duke mbyllur përbërësit aktivë brenda. Në këtë pikë është e nevojshme të thani flokët dhe më pas të përdorni një tharrëse flokësh me rreze infra të kuqe që ju lejon të maksimizoni përfitimet e trajtimit.

Flokët Botox: a ka ndonjë kundërindikacion?

Botoksi i flokëve në përgjithësi nuk ka asnjë efekt anësor, edhe pse nuk rekomandohet gjatë shtatzënisë apo ushqyerjes me gji. Nëse aplikohet në një distancë prej rreth një centimetër nga lëkura, nuk sjell probleme të veçanta edhe në prani të alergjive ose dermatitit.

Prandaj, edhe pse trajtimi në sallon nuk përfshin asnjë lloj rreziku, duhet t'i kushtohet vëmendje botoksit të flokëve që bëhet në shtëpi. Është më mirë që trajtimi të kryhet vetëm dy herë në javë pasi në afat të gjatë floku mund të thahet dhe sjell efektin e kundërt. Përgatitja e përbërjes gjithashtu mund të jetë më e vështirë në shtëpi, kështu që parukierja do ishte zgjidhja e duhur.