Bukuria

Hunda Aquiline: E konsideruar shpesh si defekt kozmetik, në fakt është e kundërta

Hunda Aquiline: E konsideruar shpesh si defekt kozmetik, në fakt

Hunda aquiline, shpesh, është konsideruar gabimisht si një e metë e tipareve. Në fakt, shumë të famshëm e kanë kthyer atë një forcë të vërtetë.

Legjenda thotë se edhe Kleopatra dhe Dante, dy figura të mëdha të historisë, kishin një hundë të tillë; Me kalimin e kohës, dhe standardet e bukurisë ndryshuan, hunda aquiline përfundoi duke u gjykuar si një defekt kozmetik për t'u korrigjuar.

Tani, duke qenë se në përgjithësi është mjaft e padrejtë dhe kundërproduktive të konsiderohen disa karakteristika fizike si "defekte", siç është konformimi i hundës, gojës ose veshëve, është e nevojshme të "rehabilitohet" imazhi i hundës akulinë.

Fillimisht, le të kuptojmë se cilat janë karakteristikat kryesore të një hunde aquiline, të mësojmë ta njohim dhe ta përmirësojmë atë, jo ta fshehim apo të mendojmë ta korrigjojmë në një farë mënyre.

Karakteristikat e hundës aquiline

Hunda Aquiline: E konsideruar shpesh si defekt kozmetik, në fakt

Siç sugjeron lehtësisht emri, hunda e aquiline e merr këtë emër sepse ngjan me sqepin e një shqiponje; në fakt karakterizohet nga një urë hundore e dalë dhe një shpinë e hundës mjaft e spikatur, e cila ndonjëherë mund të ketë edhe një gungë.

Ndryshe nga sa thonë disa, nuk ka asnjë provë për të mbështetur ekzistencën e një korrelacioni midis përkatësisë së një grupi të caktuar etnik dhe pranisë së hundës së aquiline, e njohur gjithashtu si hundë romake, sqep, grep ose dante.

Hunda Aquiline: çfarë na tregon për personalitetin tonë?

Duke dashur të luajmë pak me fizionominë , dhe për rrjedhojë të lidhim disa karakteristika psikologjike ose morale të një personi me praninë e disa karakteristikave fizike, mund të themi se ata me hundë aquiline janë në dukje një person mjaft i vendosur, idealist dhe me bindje dukshëm të forta. Të gatshëm të sakrifikojnë veten për të tjerët.

Ata janë gjithashtu njerëz të fortë dhe kureshtarë , të cilët nuk kanë frikë ta shtyjnë veten përtej kufijve të tyre dhe ta sfidojnë veten; ata marrin lehtësisht rreziqe për të arritur qëllimet e tyre dhe luftojnë për atë në të cilën besojnë kundër gjithçkaje dhe të gjithëve; së fundi, ata janë njerëz që nuk e lejojnë veten të ndikohen aspak nga opinionet e të tjerëve.

Ashtu si çdo tipar tjetër i fytyrës sonë, edhe për hundën aquiline ka make-up dhe flokë të përshtatshëm për ta përmirësuar atë.

Fjalëkalimi, në rastin e hundëve aquiline, është vëllimi: në fakt është më mirë të shmangni prerjet dhe flokët e drejta, të cilat do ta nxirrnin në pah edhe më shumë hundën.

Gjithashtu do të ishte mirë të shmangni flokët kaçurrela , duke preferuar ondet me prerje mesatare ose të shkurtër, ndërsa nëse keni flokë të gjatë ideali do të ishte një prerje që i kthen flokët prapa duke i bërë ato të bien anash, në mënyrë që korniza e krijuar të zbutsë tiparet e fytyrës.

Sa i përket make-up-it , nga ana tjetër, mund të luani në kontrastin e dritës dhe është e rëndësishme të fokusoheni te sytë, t'i bëni ata të duken më të mëdhenj që të tërheqni vëmendje: një eyeliner i zgjatur është perfekt.

Femra të njohura që kanë pranuar tiparin e tyre si të veçantë

Hunda Aquiline: E konsideruar shpesh si defekt kozmetik, në fakt

Hunda Aquiline: E konsideruar shpesh si defekt kozmetik, në fakt

Hunda Aquiline: E konsideruar shpesh si defekt kozmetik, në fakt

Hunda Aquiline: E konsideruar shpesh si defekt kozmetik, në fakt

Tiranapost.al