Bukuria

Mat apo me shkëlqim? Si të zgjidhni buzëkuqin e duhur sipas lëkurës tuaj

Mat apo me shkëlqim? Si të zgjidhni buzëkuqin e duhur sipas
Një nga produktet më të pëlqyera dhe më të përdorura nga femrat është padyshim buzëkuqi, qoftë ai mat apo shkëlqyes. Një aleat bukurie me mijëra nuanca dhe karakteristika. Por a jemi të sigurt që një buzëkuq është po aq i mirë sa një tjetër? Apo ndoshta kur e blejmë duhet ta zgjedhim duke marrë parasysh edhe llojin e lëkurës tonë?

Po, nuk është vetëm ngjyra e buzëkuqit që ndikon në zgjedhjen e produktit më të përshtatshëm për secilin prej nesh. Duhen marrë parasysh edhe veçoritë e lëkurës sonë. Kështu do të theksojmë karakteristikat dhe tiparet dalluese që na bëjnë unikë dhe të bukur.

Ja si të zgjedhim buzëkuqin mat ose me shkëlqim që i përshtatet më mirë lëkurës sonë dhe si ta aplikojmë në mënyrën më të mirë.

Buzëkuq mat ose me shkëlqim, ku dallojnë
Para së gjithash është mirë të bëjmë një hap prapa dhe të dimë mirë çfarë do të blejmë. Kjo bëhet duke kuptuar saktësisht se cilat janë ndryshimet midis një buzëkuqi mat dhe një buzëkuqi me shkëlqim.

Asgjë e komplikuar sigurisht. Kur flasim për buzëkuqin mat, në fakt, i referohemi një produkti të qëndrueshëm dhe me një ngjyrë të plotë , plot trup. Buzëkuqi me shkëlqim, nga ana tjetër ka shkëlqim, i lehtë dhe i freskët, i aftë për t'i bërë buzët dhe fytyrën të shkëlqejnë.

Dy produkte të ngjashme por me karakteristika të ndryshme dhe si të tilla duhen përdorur dhe zgjedhur.

Për çdo lëkurë zgjedhja është e ndryshme
Gjëja e parë që duhet thënë është se formulimet mat të buzëkuqve nuk i përshtaten të gjithëve (le të themi vetëm se ato me shkëlqim janë më të lehta për t'u aplikuar). Dhe arsyeja qëndron tek intensiteti i ngjyrës së trupit.

Pikërisht për këtë arsye, buzëkuqët mat duhet të përdoren me më shumë vëmendje, veçanërisht nga ata që kanë një lëkurë të çelur, duke shmangur ngjyrat shumë të ndezura si ato të kuqe apo nud, të cilat nuk do të rrinin mirë me pjesën tjetër të fytyrës duke theksuar çdo defekt. Për nuancat më të errëta të lëkurës nuancat e forta si burgundy, e kuqja e mjedrës ose vjollca janë të mira.

Si të kuptoni tonin e lëkurës tuaj
Në këtë pikë mund të pyesni veten se si ta kuptoni saktësisht tonin e lëkurës. Epo, para së gjithash është e nevojshme ta vëzhgoni atë duke përqendruar vëmendjen në zonën afër syve, e cila mund të jetë paksa e ndryshme në krahasim me tonin e pjesës tjetër të fytyrës.

Për t'u konsideruar e pastër, lëkura duhet të jetë mjaft e zbehtë, me tendencë për skuqje kur ekspozohet në diell. Një lëkurë me tone "mesatare" nuk paraqet një ndjeshmëri të veçantë kur ekspozohet në diell, por pavarësisht kësaj nuk nxihet lehtë. Lëkura e errët, nga ana tjetër, nuk vuan nga ekspozimi në diell, nuk skuqet dhe përgjithësisht nuk digjet.

Pasi të jetë identifikuar toni, është koha për të kuptuar nëntonin e lëkurës. Kjo është skema e ngjyrave të shtresës së lëkurës më të ulët se epiderma. Si? Duke vëzhguar ngjyrën e venave më të dukshme. Nëse këto janë vjollcë ose blu, toni i lëkurës është i ftohtë, nëse janë jeshile, do të jetë i ngrohtë.

Buzët dhe buzëkuqi
Por kini kujdes sepse nuk ka mbaruar këtu. Një tjetër gjë që duhet marrë parasysh kur zgjidhni buzëkuqin e duhur për secilin prej nesh është madhësia dhe forma e buzëve.

Nëse për shembull keni buzë të plota ose shumë të theksuara është më mirë të përdorni një buzëkuq mat. Arsyeja? Buzëkuqet mat tentojnë të tkurrin pak buzët, duke zbutur efektin e vetë buzëkuqit i cili tenton të theksojë këtë detaj të fytyrës sonë.

Nëse keni buzë të holla buzëkuqët me shkëlqim janë të mirë, pasi ju lejojnë t'i bëni ato të duken më të mbushura falë mënyrës unike të reflektimit të dritës, duke u dhënë atyre një tredimensionalitet më të madh. Me pak fjalë, të gjithë kanë buzëkuqin e tyre!