Bukuria

Pse larja e fytyrës në Japoni zgjat 10 minuta?

Pse larja e fytyrës në Japoni zgjat 10 minuta?

Për të siguruar një fytyrë si bebe, japonezët e kanë gjetur sekretin. Ata kanë një ritual të caktuar, ndryshe nga gjithë pjesa tjetër e botës. Larja e fytyrës për ta zgjat 10 minuta dhe ndiqen 3 hapa.

Pse larja e fytyrës në Japoni zgjat 10 minuta?

Shumë aziatikë ndjekin metodën 4-2-4 për të pastruar fytyrën

Së pari fillojnë me larjen për 4 minuta me vaj.

Pastaj përdorin pastrues fytyre për 2 minuta.

Pse larja e fytyrës në Japoni zgjat 10 minuta?

Dhe në fund është shpëlarja për 4 minuta.

Pse larja e fytyrës në Japoni zgjat 10 minuta?

Sipas specialistëve japonezë nëse ndjek këtë rutinë bukurie nuk është e nevojshme ta pastrosh në mëngjes, mjafton darka.

Faza e parë me larjen me vaj përfshin masazhimin e fytyrës, kurse faza e dytë e shpëlarjes duhet të nisë me ujë të ngrohtë dhe të përfundojë me ujë të ftohtë.

*Artikulli i Bright Side u përshtat në shqip nga Tiranapost.al