Bukuria

Regé-Jean Page i Bridgerton është burri më i pashëm në botë (sipas ekuacionit të Raportit të Artë)

Regé-Jean Page i Bridgerton është burri më i pashëm

Ylli i Bridgerton , Regé-Jean Page është kurorëzuar si mashkulli më i pashëm në botë, sipas kërkimeve të lashta shkencore.

Aktori 34-vjeçar, i cili luante Simon Basset, Dukën e Hastings në serialin hit të Netflix, u zbulua se ishte 93.65 për qind i saktë me raportin e artë grek të Beauty Phi, i cili mat përsosmërinë fizike.

Ylli i Men In Black, Chris Hemsworth ishte i dyti me 93,5 3 për qind, ndërsa Michael B Jordan ishte i treti me 93,46 për qind i pasuar nga këngëtari Harry Styles i katërti në listë me 92,30 për qind.

Lista u përpilua duke përdorur teknikat më të fundit të hartës së kompjuterizuar nga kirurgu kozmetik i fytyrës në Harley Street, Dr Julian De Silva, i cili përdor teknologjinë në punën e tij.

“Këto teknika krejt të reja kompjuterike na lejojnë të zgjidhim disa nga misteret e asaj që e bën dikë fizikisht të bukur”, tha De Silva.

Raporti i Artë i Phi dhe si llogaritet ai

Raporti i Artë i Bukurisë Phi e ka origjinën nga Rilindja Evropiane. Artistët dhe arkitektët përdorën një ekuacion, të njohur si Raporti i Artë, si një ndihmë gjatë krijimit të kryeveprave të tyre.

Raporti mund të zbatohet për çdo gjë dhe u përdor nga Leonardo Da Vinci për trupin e përsosur mashkullor të njeriut në veprën e tij të famshme, Njeriu Vitruvian.

Që atëherë, shkencëtarët kanë përshtatur formulën matematikore për të shpjeguar se çfarë e bën një person të bukur.

Maten gjatësia dhe gjerësia e fytyrës së dikujt dhe më pas ndahen rezultatet.

Premisa është se sa më afër me numrin 1.618 (Phi) të jenë raportet e një fytyre ose trupi, aq më të bukura bëhen ato.

Më pas merren matjet nga vija e flokëve të ballit në pikën midis syve, nga pika midis syve dhe pjesës së poshtme të hundës dhe nga fundi i hundës deri në fund të mjekrës.

Një person konsiderohet më i bukur nëse numrat janë të barabartë.

Më pas i kushtohet vëmendje simetrisë dhe proporcionit të fytyrës. Për t'u konsideruar i bukur, sipas raportit të artë, gjatësia e veshit duhet të jetë e barabartë me gjatësinë e hundës dhe gjerësia e një syri duhet të jetë e barabartë me distancën midis syve.

Lista me 10 meshkujt e famshëm më të pashëm në botë:

1. Regé-Jean Page - 93,65 për qind

Regé-Jean Page i Bridgerton është burri më i pashëm

2. Chris Hemsworth - 93,53 për qind

Regé-Jean Page i Bridgerton është burri më i pashëm

3. Michael B Jordan - 93.46 për qind

Regé-Jean Page i Bridgerton është burri më i pashëm

4. Harry Styles - 92.3 për qind

Regé-Jean Page i Bridgerton është burri më i pashëm

5. Jude Bellingham - 92,22 për qind

Regé-Jean Page i Bridgerton është burri më i pashëm

6. Robert Pattison - 92,15 për qind

Regé-Jean Page i Bridgerton është burri më i pashëm

7. Chris Evans - 91,92 për qind

Regé-Jean Page i Bridgerton është burri më i pashëm

8. George Clooney - 89.91 për qind

Regé-Jean Page i Bridgerton është burri më i pashëm

9. Henry Golding - 87,98 për qind

Regé-Jean Page i Bridgerton është burri më i pashëm

10. Dwayne Johnson - 86,07 për qind

Regé-Jean Page i Bridgerton është burri më i pashëm