Bukuria

Rregulli 5.5 cm: formula që tregon sa të gjatë t'i mbani flokët

Rregulli 5.5 cm: formula që tregon sa të gjatë t'i mbani

Flokë të shkurtër apo të gjatë? Nuk ka nevojë të eksperimentosh se si të shkojnë më shumë. Një formulë matematikore, ajo e 5.5 cm, të jep përgjigjen që të duhet.

Si funksionon rregulli 5.5 cm për një model flokësh perfekt?

Gjatësia optimale e flokëve varet nga këndi i nofullës.

Formula u zhvillua nga ekspertët e linjës së produkteve të flokëve John Frieda për të llogaritur gjatësinë më harmonike të flokëve për çdo formë fytyre. Dhe nuk keni nevojë të shkoni te parukierja, mund ta zbuloni lehtësisht në shtëpi. Gjithçka që ju nevojitet është një vizore, një laps dhe një pasqyrë.

Udhëzime hap pas hapi:

Së pari, qëndroni para pasqyrës.

Merrni lapsin dhe vendoseni horizontalisht nën mjekër.

Këtu hyn në lojë vizorja: vendoseni në kënd të drejtë me lapsin dhe shtyjeni deri në lartësinë e llapës së veshit.

Tani hyn në lojë matematika: thjesht matni distancën nga llapa e veshit deri te mjekra vertikalisht poshtë.

Por pse quhet rregulli 5.5 cm? Është e thjeshtë: nëse distanca e matur në hapin e fundit është më pak se 5.5 cm, prerja e shkurtër e flokëve ju përshtatet. Nëse është më shumë se 5.5 cm, flokët e gjatë janë më të përshtatshëm për ju.

Në fakt e mira do të ishte të mos lejonit që një formulë e thjeshtë matematikore të pengojë shijen tuaj personale, veçanërisht nëse jeni të kënaqur me gjatësinë aktuale të flokëve. Në këtë rast, mos ndryshoni asgjë. Por nëse kurioziteti është kaq i fortë dhe gjithmonë keni pyetur veten se cila është gjatësia më e përshtatshme e flokëve për ju, tani e keni përgjigjen.