Ekonomia

Bitcoin bie në nivelin më të ulët të dy muajve

Bitcoin bie në nivelin më të ulët të dy muajve

Kriptovaluta Bitcoin arriti një nivel të ri të ulët . Të enjten, Bitcoin ra me 7.2% në rënien e tij më të madhe njëditore që nga nëntori 2022.

Më pas ra në nivelin më të ulët dy-mujor prej 26,172 dollarësh, më i ulëti që nga 16 qershori.

Tregjet globale janë goditur nga një valë shitjesh, me indekset kryesore të Ëall Street-it që u mbyllën më të ulëta të enjten dhe aksionet aziatike po shkojnë drejt javës së tretë të humbjeve për shkak të shqetësimeve për ekonominë e Kinës dhe frikës se normat e interesit në SHBA do të qëndrojnë më të larta për më gjatë duke pasur parasysh një ekonomi elastike.

Ether, kriptomonedha e dytë më e madhe, ishte e qëndrueshme në 1,690.20 dollarë, duke rënë gjithashtu ndjeshëm të enjten.

Joseph Edëards, kreu i kërkimit në Enigma Securities, ia atribuoi lëvizjen e çmimit të bitcoin paqëndrueshmërisë së ulët dhe mungesës së entuziazmit nga investitorët me pakicë.