Ekonomia

E vetmja makinë elektrike që ia vlen të blihet tani është e përdorura

E vetmja makinë elektrike që ia vlen të blihet tani

Stimujt e rinj që po ndërmerren dhe do ndërmerren në Amerikë për të blerë një automjet elektrik pritet t`i rritin shitjet. Megjithatë shumica e automjeteve në treg ka të ngjarë të jenë shumë të shtrenjta.

Tregtarët vetëm sa po e përkeqësojnë çështjen e përballueshmërisë së këtyre makinave elektrike.

Çmimi dhe disponueshmëria i kanë bërë gjithmonë makinat e përdorura një opsion të preferueshëm, por ato janë një ide veçanërisht e mirë kur bëhet fjalë për makinat elektrike.

Për çdo makinë të re që del në treg, amerikanët blejnë tre të përdorura, duke krijuar një treg shumë më likuid me një spektër shumë më të gjerë çmimesh.

Tregtarët, ndërkohë, po përkeqësojnë çështjen e përballueshmërisë. Shumë hodhën një vështrim të gjatë dhe të vështirë në situatën aktuale të furnizimit. 4,300 shoferët elektrikë të anketuar për Vlerësimet “EV të Bloomberg Green” kanë paguar një mesatare prej pothuajse 82,000 dollarë për automjetet e tyre.

Prodhuesit e makinave po premtojnë çmime më të përballueshme në vazhdim. Chevrolet Blazer EV, për shembull, pritet të hidhet në treg verën e ardhshme dhe çmimi nis nga 45,000 dollarë. Për ata që po bëjnë llogaritë tani, janë dy Nissan Leaf - të përdorura pak.