Ekonomia

Euro arrin nivelin më të ulët të 20 viteve

Euro arrin nivelin më të ulët të 20 viteve

Euro ka rënë në nivelin më të ulët 20-vjeçar, ndërsa çmimet e gazit u rritën pasi Putini mbylli Nord Stream 1.

Euro u ul nën 0.99 dollarë, si një shenjë se kriza energjetike mund të ndezë trazira më të gjera ekonomike dhe financiare.

Kremlini ka paralajmëruar Perëndimin se do të marrë "masa hakmarrëse" mbi një propozim të G7 për të vendosur një kufi mbi çmimin e naftës ruse.

Ministrat e financave të G7 ranë dakord për kufirin të premten në përgjigje të veprimeve të Rusisë në Ukrainë, por Moska është zotuar të ndalojë shitjet për vendet që e vendosin atë.