Ekonomia

Rreth 2000 CEO mendojnë se kompanitë e tyre nuk do të fitojnë para në 10-vjeçarin e ardhshëm

Rreth 2000 CEO mendojnë se kompanitë e tyre nuk do të

Një numër i madh i CEO-ve nga e gjithë bota mendojnë se kompanitë e tyre janë në telashe.

Rreth 2000 CEO të anketuar nga firma konsulente PwC thonë se kompania e tyre nuk do të jetë "ekonomikisht e qëndrueshme" brenda dekadës së ardhshme

Kjo është pothuajse 40% e numrit të përgjithshëm të CEO-ve të anketuar në 105 vende për sondazhin vjetor global të CEO -ve të PwC.

Ata janë të shqetësuar për një sërë arsyesh. Më shumë se gjysma e CEO-ve të anketuar përmendën ndryshimet në kërkesën e konsumatorëve, ndryshimet rregullatore dhe mungesat e fuqisë punëtore si sfida për përfitimin e tyre gjatë 10 viteve të ardhshme.

Dyzet e nëntë për qind janë të shqetësuar për teknologjitë si inteligjenca artificiale, 43% thanë se ndërprerjet e zinxhirit të furnizimit do të vazhdojnë të jenë një kërcënim dhe gati një e treta është e shqetësuar për konkurrentët nga industritë e jashtme që hyjnë në fushën e tyre.

Raporti i PëC përmendi "ndryshimin e klimës, ndërprerjen teknologjike, ndryshimet demografike, një botë të thyer dhe paqëndrueshmërinë sociale" si "megatrende" shtesë që mund të riformësojnë bizneset në vitet e ardhshme.

Drejtorët ekzekutivë amerikanë ishin më optimistë për modelet e tyre afatgjata të biznesit, ndërsa drejtuesit e biznesit në Japoni dhe Kinë ishin më pak optimistë. Dhe pavarësisht shqetësimeve, shumica e drejtuesve të kompanive të anketuar - 60% - nuk po planifikojnë asnjë pushim nga puna, të paktën gjatë 12 muajve të ardhshëm.