Ekonomia

Sipas Erion Braçes sot

Sipas Erion Braçes sot

Përmes në postimi në Instagram me video Erion Braçe shpjegon me shifra situatën sot me bujqit dhe rritjes së kostos së prodhimit.

“#PERBUJQIT

#PERPUNEN

#PER CMIMET

INTERPELANCE NE KUVEND ME #QEVERINE!

CMIMET E USHQIMEVE/PERIMEVE FRUTAVE TE FRESKETA JANE RRITUR;

POR JO NGA FERMERI!

Nderkohe;

CMIMET E LENDEVE TE PARA NE BUJQESI JANE TREFISHUAR!

Kostot e bujkut jane rritur, cmimet e prodhimeve te tij JO!

Raporti mes cmimit te imputeve dhe cmimit te produktit te bujkut eshte tmerresisht i padrejte:

1 kg URE kushton 110 leke,

por 1 kg GRURE kushton 30 leke;

1 kg DAP kushton 110 leke,

por 1 kg MISER kushton deri 38 leke;

1 kg NITRAT kushton 90 leke,

por 1 kg DOMATE (me e mira) kushton 50 leke!

CMIMET E DREJTA TE LENDEVE TE PARA, POR EDHE PRODUKTEVE TE BUJKUT, JANE DETYRE E QEVERISE!”, shkruan Erion Braçe shoqëruar kësaj videoje në Instagram.

Tiranapost.al