Aktualitet

The car park in Elbasan will be built by the company of former pilot Alexander Wurz

The car park in Elbasan will be built by the company of former pilot Alexander

Today, the international competition was held for the "Auto Moto Park Albania" project that will be built in the city of Elbasan.

Prime Minister Edi Rama, present at the competition, said that the company of the famous former Austrian Formula 1 pilot Alexander Wurz and his father Franz Wurz won the competition for its construction.

The car park in Elbasan will be built by the company of former pilot Alexander

The director of DPSHTRR Blendi Gonxhe has stated that the car park will serve for automotive activities, the promotion of motorsport culture, why not one day there will be Formula 1 races in Albania!

Prime Minister Rama's post:

Përpara 48 orësh rreth 30 kompani të mëdha ndërkombëtare erdhën në Shqipëri për t’u njohur me projektin e Portit të Ri të Durrësit në Porto Romano, një prurje sipërmarrjesh të huaja që deri para ca vitesh as nuk imagjinohej. Sot katër kompani projektimi mes më të mëdhave të botës, për cirkuitet automobilistike ishin në Tiranë për konkursin ndërkombëtar të shpallur nga #DPSHTRRSH për Auto Motoparkun që do të ndërtojmë në Elbasan. Të katërta me projekte vizionare dhe prezantime mbresëlënëse nga vetë drejtuesit e kompanive, të cilat ishin përgatitur shumë seriozisht edhe pse praktika e zgjedhur ishte më e pazakonshmja, pa asnjë pagesë paraprake. Në 48 orë këto janë dy prova shembullore të imazhit të ri të Shqipërisë, interesimit në rritje për vendin tonë si një destinacion interesant, jo vetëm për turizëm po edhe për biznes, si dhe rritjes së besueshmërisë tek Shqipëria që ka çelur negociatat me BE, e që sot ka një reputacion ndërkombëtar krejt tjetër nga ai i deri disa viteve më parë.
Today's competition was won by the company of the famous former Austrian Formula 1 driver Alexander Wurz and his father Franz Wurz, a well-known personality for his initiatives in the field of road safety.