Aktualitet

Who will buy the towers? Edi Rama answers about dirty money and Lali Eri's work for Tirana

Who will buy the towers? Edi Rama answers about dirty money and Lali Eri's

Edi Rama answered an ironic question of the commentator who wrote: Who will buy the towers? Have you seen where the people of the Roma community live in tents and in the military ward on the river bank?

The prime minister has found the moment to separate the work of the mayor Veliaj from the debate about the floors without permission or the towers that are often rumored for money laundering.

"The description of the Roma community is a description that comes from the past. Today, thanks to the work done by the mayor Erion Veliaj, from Lali Eri is in completely different conditions from what it was", said Rama.

Sa u takon parave Rama tha: “Sa u përket kësaj teorisë së pallateve dhe kullave, kjo është ekonomi. Ato i blejnë shqiptarët dhe ato brroçkullat me paratë e krimit që u lakan me këto ndërtime nuk kanë asnjë bazë argumenti faktik. Dhe nga ana tjetër, një kullë punëson afro 1 mijë vetë në sektorin e ndërtimit. Pastaj sjell në ardhurave në vazhdimësi si taksë mbi pronës, sjell strehim, ambiente biznesi dhe shumë vizitorë. Koha do të jetë zonjë e rëndë që do flasë. Këto ndërtime po transformojnë Tiranën nga një katund i madh, në një metropol rajonal, janë ato që po i japin Tiranës identitentin e një qyteti me histori dhe të ardhme”.

Ndërsa për temën e kateve pa leje dhe atë të pronarëve Rama e bëri të qartë që ligji do të shtrëngohet aq shumë dhe gjoba do të jetë aq e madhe, sa askujt nuk do t`i shkojë ndër mend të shtojë ndonjë kat.