Art dhe Kulturë

Tirana ready to host world music stars. Sunny Hill representative reveals details of the festival

Tirana ready to host world music stars. Sunny Hill representative reveals

The electrifying atmosphere that was created at the "Sunny Hill" festival that was held for four days in Pristina is expected to be the same in Tirana on August 26-28, where for three consecutive days thousands of young people will have fun under the sound of music. .


The representative of Sunny Hill, Alban Kastrati, reveals to "Si" newspaper more details about the Sunny Hill festival in Tirana. He says that even though it was not planned to be held this year, it is expected to be as successful as the one held in Pristina.
A few days ago, it was the world-famous Albanian singer herself, Dua Lipa, who shared the post of the official website of the festival that says: "Tirana, are you ready?"


The first edition of this festival will be held in the Artificial Lake Park, where preparations have already begun for setting up the stage where the guest music stars will perform on the 3 days of the Sunny Hill Festival.


"Sunny Hill Festival Tirana will be held in the space of the Artificial Lake of Tirana, a very beautiful and convenient area for people to come to the festival on foot from all the key points of the city", says Alban Kastrati, while adding that " this location allows that there is no tollovi in ??the city".

Tickets for the festival are currently on sale online, but Kastrati says that there are no daily tickets, only tickets for one edition of the festival which are 100 euros at the moment.


"At the moment, we don't have daily tickets, but the ticket for an edition of the festival even for a few hours is 100 euros for the three days of the festival, which when broken down into days is a little more than 30 euros per day for a lineup that is extremely interesting and never seen in Albania", explains Kastrati further.


Çmimet e biletave janë në ndryshim, pasi biletat aktuale sipas Kastratit janë bileta ‘early bird window’ (biletat kur fansat rezervojnë shumë përpara një ngjarjeje).


Më tej do të vijojnë ‘regular ticket’, shitjet e të cilave ende nuk kanë filluar ku çmimi do të jetë 120 euro dhe mund të blihen deri në ditën e fundit. Ndërsa biletat VIP, çmimi i të cilave është 350 euro, do të ndalen më herët.


Mënyrat e blerjes së biletave janë si online, ashtu edhe fizikisht.


“Biletat mund të blihen online në sunnyhillfestival.com dhe tek myticket.al, ndërsa prej ditës së nesërme (17 gusht) edhe në pikat e Western Union”, thotë përfaqësuesi i Sunny Hill.
Më tej, ai shton se gjithë pagesat për pije dhe ushqim në festival do të bëhen cashless (pa para në dorë, me kartë online).


“Është tejet e rëndësishme që pjesëmarrësit në festival ta shkarkojnë aplikacionin zyrtar të Sunny Hill nga iOS (për iPhone) dhe Google Play për telefonat Android, që të kenë mundësi blerjeje në festival”, vijon më tej Kastrati.


Ai thotë se priten të jenë pjesë e koncertit artistë të mëdhenj ndërkombëtarë dhe lokalë.
“Artistët e konfirmuar tashmë janë bërë publik në të gjitha kanalet zyrtare të festivalit. Mbrëmë kemi zbuluar Stormzy, një hip hop artist tepër të rëndësishëm në skenën botërore të muzikës, dhe një fitues të shumë çmimeve ndërkombëtare për muzikën e zhanrin të cilin ai e bën. Do të kemi edhe shumë emra tjerë të rëndësishëm që do të zbulohen në orët dhe ditët në vijim”, shprehet Kastrati.


Duke e cilësuar si një event shumë të madh kulturor, Kastrati thotë se pritet një pjesëmarrje e madhe edhe në Tiranë.


"We expect to have many participants in the festival, but at the moment we do not have an exact number because the tickets are on sale and the number of participants is increasing every moment. We will come out with exact figures at another time", he says, among other things.