BOTA

Support for Biden at the lowest level since the beginning of the mandate

Support for Biden at the lowest level since the beginning of the mandate

Support for President Joe Biden is down slightly from a month ago, nearing the lowest level since the start of his term. His administration is trying to project a sense of stability while dealing with the failure of a number of banks and high inflation.

According to a new poll by the Associated Press and the Center for Public Affairs Research, NORC, there have been modest fluctuations in support for President Biden over the past several months. In the last survey, he received 38 percent support, in February 45 percent and in January 41 percent. President Biden's job approval rating hit an all-time low last July, at 36 percent, due to the impact that rising fuel, food and other costs have had on American families.

In recent months, the support for the work of President Biden has been in the figures above 40 percent.

Interviews with respondents suggest that the public has mixed feelings about President Biden, who is expected to announce his candidacy for a second presidential term by the summer. When it comes to the president, people generally don't swing between the extremes of absolute loyalty and aggressive hatred that have been a feature of the polarizing politics of this period in the United States.

"I'm neutral in terms of support for his work," said 30-year-old Andrew Dwyer. there are also compromises."

Mr. Dwyer, a data analyst in Milwaukee, said he voted for President Biden in 2020 and considers himself a liberal. He acknowledged the recent failures of Silicon Valley and Signature banks, but he says the economy is adjusting to higher interest rates imposed by the Federal Reserve to fight inflation.

"We've all gotten so used to cheap debt and being able to throw money around," Mr Dwyer said. He said there were difficulties caused by higher borrowing costs, but he thinks the process will ultimately lead to a healthier economy.

Presidenti ka ndërmarrë hapa ambiciozë për të nxitur ekonominë e Shteteve të Bashkuara, me paketën e tij të ndihmave për koronavirusin prej 1.9 trilionë dollarësh nga viti 2021, me investimet në infrastrukturë, mbështetjen për fabrikat e mikroqarqeve kompjuterikë dhe me taksat mbi korporatat dhe të pasurit për të ndihmuar në financimin e kujdesit shëndetësor, si dhe me uljen e përdorimit të karburanteve fosile.

Por këto përpjekje përfshijnë investime shumëvjeçare që ende nuk kanë dhënë shumë optimizëm për një publik që përballet me inflacionin vjetor prej 6%. Presidenti dhe zyrtarë të tjerë të administratës kanë vizituar shtete të ndryshme për të bërë të ditura arritjet e tyre. Por për shumë njerëz, ekonomia duket sikur mund të jetë në një moment delikat pas dështimeve të fundit të bankave, si dhe përballjes për tavanin e borxhit me Kryetarin republikan të Dhomës së Përfaqësuesve, Kevin McCarthy, që mund të rrezikojë ta vendosë qeverinë amerikane në pozitat e mospagimit të borxhit.

Vetëm 31% mbështesin administrimin e Presidentit Bidenit të ekonomisë kombëtare, pothuajse niveli ku ka qenë gjatë vitit të kaluar. Trajtimi i tij i pasurive ekonomike të vendit ka qenë një pikë e dobët të paktën që nga fundi i vitit 2021, kur inflacioni që administrata kishte sugjeruar se ishte kalimtar u bë një pikë më e madhe dhimbjeje për bizneset dhe familjet.

Michael McComas, 51 vjeç, votoi për republikanët në vitin 2020 dhe e përshkruan zotin Biden si "jo të shkëlqyeshëm - mesatar, mendoj". Banor i Westland-in, në shtetin Miçigan, ai vuri në dukje se do të duhen vite për të përcaktuar nëse shpenzimet federale për infrastrukturën përmbushin premtimet e bëra nga Presidenti Biden.

Zoti McComas tha se ai beson se inflacioni është rezultat i drejtpërdrejtë i shpenzimeve të qeverisë për të luftuar pandeminë, një pretendim që Presidenti Biden e ka hedhur poshtë personalisht kur u pyet nga gazetarët.

"Hodhëm kaq shumë para në sistem - është pak zhgënjyese që u tronditëm që u goditëm nga inflacioni, kur shumë nga politikat tona ishin inflacioniste", tha zoti McComas.

Dallimi mes miratimit të përgjithshëm për punën e Presidentit Biden dhe miratimit të tij për ekonominë përcaktohet kryesisht nga demokratët, 76% e të cilëve thonë se e miratojnë mënyrën se si ai po e trajton punën si president, ndërsa 63% miratojnë trajtimin që ai po i bën me ekonomisë. Pak republikanë e miratojnë Bidenin në të dyja këto rastet.

Demokratët nën moshën 45 vjeç ndihen më pak pozitivë për Bidenin. Vetëm 54% e miratojnë drejtimin e presidentit për ekonominë, krahasuar me 72% të demokratëve më të vjetër se 45 vjeç. Në mënyrë të ngjashme, vetëm 66% e demokratëve nën moshën 45 vjeç miratojnë punën e Presidentit Biden në përgjithësi, krahasuar me 85% të demokratëve më të moshuar.

Vetëm rreth një e katërta e amerikanëve mendojnë se ekonomia kombëtare është mirë ose se vendi po shkon në drejtimin e duhur, tregon sondazhi. Këto shifra gjithashtu kanë luhatur vetëm pak gjatë muajve të fundit.

Vlerësimet e trajtimit të politikës së jashtme nga ana e Presidentit Biden (39%) dhe ndryshimeve klimatike (41%) janë pothuajse në të njëjtin nivel me vlerësimet e përgjithshme të miratimit të tij. Shtatëdhjetë e katër për qind e demokratëve dhe 9 për qind e republikanëve e miratojnë punën e Presidenti Biden për politikën e jashtme, ndërsa 67 për qind e demokratëve dhe 17 për qind e republikanëve miratojnë trajtimin e tij ndaj ndryshimeve klimatike.

Theresa Ojuro, a 29-year-old doctoral student at the University of Rochester, New York, said she "expected more" from Biden — "a little more stability with the economy." Ojuro, who voted for Biden in 2020, also noted that bank failures are lowering her rating. She is also concerned with the high level of taxes in New York State compared to the benefits offered.

"If Biden is doing his job, why in a state like this do you see people really suffering?" asks Mrs. Ojuro.