Ekonomia

Vlora Bypass, Balluku: We will finish it before the start of the season

Vlora Bypass, Balluku: We will finish it before the start of the season

The Vlora bypass will be opened for vehicle traffic at the beginning of this year's tourist season. Currently, the works are concentrated in the area of ??Kanina, which has also been the area where problems related to geology have been identified, but which have already been resolved.

Vlora Bypass, Balluku: We will finish it before the start of the season

The Minister of Infrastructure and Energy, Belinda Balluku, who together with the Director of the Albanian Road Authority, Evis Berberi, inspected the works, requested maximum commitment for the complete completion of the work in the next two months.

Vlora Bypass, Balluku: We will finish it before the start of the season

“Nuk kemi më mundësi as për të shtyrë kohën, as afatet. Duhet përfunduar sipas kontratës. Unë pres që në javën e parë të korrikut, si sot dy muaj, ne të kemi mundësi të aksesojmë këtë rrugë zyrtarisht dhe të përfunduar. Sigurisht nuk e vë askush në dyshim që do të ketë kolaudime të vogla që do të ndodhin përsa i përket skarpateve, apo ndarëseve, megjithatë rruga duhet të jetë në shtrat e gjitha e përfunduar me tapet, sinjalistikë dhe gjithçka tjetër”, tha Balluku.

Vlora Bypass, Balluku: We will finish it before the start of the season

Ajo shtoi se me bypass-in e Vlorës lehtësohet aksesi drejt bregdetit të jugut.

"I am sure that at the end of this work the residents of Kanina, Vlora, but also all visitors to the south will be able to understand the importance of the construction of this bypass and certainly has an importance for the best time short that all drivers will have to access the south, but on the other hand to move all traffic from the center of Vlora where long queues were created, but also problems for businesses which are located in Lungomare, but even more further ", declared Balluku.

The Vlora bypass has a length of 29 kilometers. Some works of art are also part of the project.