Ekonomia

The agreement for the Durrës marina is signed, Rama: It will be the largest tourist port in the Mediterranean

The agreement for the Durrës marina is signed, Rama: It will be the largest

Today, the cooperation agreement for the tourist Marina of Durrës was signed, between the Albanian side and the company "Eagle Hills Real Estate Development", represented by Mohamed Ali Rashed Alabbar.

The agreement for the Durrës marina is signed, Rama: It will be the largest

The Prime Minister said that this agreement will develop the largest tourist port in the Mediterranean.

"It would have been unimaginable, not 50 years ago, but even 5 years ago that we would have such an investment in tourism, in a country that started to develop as a country with a vision to be competitive in tourism, only when we started to we exercise our duty," he said.

The agreement for the Durrës marina is signed, Rama: It will be the largest

Kryeministri kujtoi se kompania “Eagle Hills Real Estate Development” po ndërton edhe një investim madhor buzë lumit në Beograd, duke theksuar se në Shqipëri ky investim do të rrisë eksponencialisht vlerën e pasurisë së të gjithë qytetarëve të Durrësit, si dhe të gjitha hoteleve në të gjithë bregdetin e Durrësit.

“Këtu është fjala për imazhin komplet tjetër që do të ketë Shqipëria turistike në botë”, tha Rama.

The agreement for the Durrës marina is signed, Rama: It will be the largest

Zv/kryeministrja dhe ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku u shpreh se ky është një projekt që finalizohet pas një negociate të gjatë prej tre vitesh. “Kemi të bëjmë me 2 miliardë dollarë investim, një shifër e konsiderueshme jo vetëm për investimet në Shqipëri por edhe për ato në rajon, që do të sjellë një rritje të madhe ekonomike.”

While the world-famous investor and developer Mohamed Ali Rashed Alabbar has promised that something magnificent will be created, from which people will be amazed and will not want to leave.

The agreement for the Durrës marina is signed, Rama: It will be the largest

"If someone asks us what this is all about, it is about creating a new life. We will create something that when people come, they will want to never leave. I promise you this. We will take the best minds to create a beautiful life", said Muhammed El Alabbar.

The agreement for the Durrës marina is signed, Rama: It will be the largest

After the signing of the agreement, work will begin on the construction of the first phase according to the approved Master Plan, without affecting the volume of goods and passengers in the Port of Durrës.