Histori Personale

How I lost 22 kg in seven months just by changing my daily routine

How I lost 22 kg in seven months just by changing my daily routine

Maria Fox, 51, is a police officer who lives in Staffordshire, England.

Last October I was crying while talking on the phone with a friend who told me: "I do not think you are well, you need to take more care of yourself."

She was right. I was experiencing memory loss, brain fog and rapid heartbeat. During one meeting I had symptoms of supraventricular tachycardia, a kind of abnormal heart rhythm, as the beats reached over 200 per minute.

U largova nga puna në tetor 2020 pasi isha e sëmurë. Ndjeva se gjithçka më kishte dalë jashtë kontrollit dhe nuk dija si t’i ktheja gjërat në normalitet.

Kuptova se duhet ta filloja me peshën time, të ndryshoja dietën. Unë zakonisht haja drekë të shpejtë me ushqime të gatshme – një sanduiç dhe patate të skuqura, pastaj përsëri në darkë ndërkohë që punoja me orë të tëra. Unë shpesh pi një gotë verë në mbrëmje, gjithashtu. Kjo mënyrë e të ushqyerit nuk më ndikoi aspak për mirë.

I saw an ad for 'Lumen', a device that assesses your metabolism, and I started following her personalized nutrition plans. You use it several times a day, before and after meals, exercise, waking up and sleeping - and it tells you if you are burning fat or carbs. The ideal is to be in the fat burning area, but most of us, especially if we have a poor diet, just burn carbs.

I started with a very low carb plan and lost 22 kg in seven months. I have successfully changed my metabolism and I feel extremely good about myself.

Jam në formën më të mirë fizike të mundshme, por më e rëndësishmja kam përmirësuar edhe shëndetin tim. Kardiologu më tha se analizat treguan gjendjen e zemrës ishtye përmirësuar vetëm nga ndryshimi i të ushqyerit. Gjithashtu ndikoi për mirë me simptomat e para menopauzës që po përjetoj.

Unë jam kthyer në punë që në fund të prillit. Kjo nuk ishte thjesht një zgjidhje e momentit për mua ngaqë isha në vështirësi, unë do të vazhdoj të jetoj dhe të ha kështu.

Si arrita të humbja peshën?

Unë bëj tre seanca trajnimi në javë në palestrën time në shtëpi.

Çfarë ha në një ditë

Mëngjesi: Një milkshake me fara chia në orën 6 të mëngjesit dhe më pas një omëletë në orën 8:30 në punë.

Dreka: Pulë me spinaq me bukë integrale. Synoj të marr rreth 135 g proteina në ditë.

Dinner: If I was exercising eat something like chili peppers with baked potatoes and lots of green vegetables.

Lifestyle

I like to drink coffee, but I also started consuming tea before noon. I do not consume alcohol and sleep eight to nine hours of sleep.