HOROSKOP

I was Princess Diana's astrology and this is what I saw in her astrological chart

I was Princess Diana's astrology and this is what I saw in her astrological

Penny Thornton says she was at her home outside London when the phone rang. The year was 1986. On the other line was a soft-spoken woman whose voice nevertheless stood out: it was Diana, Princess of Wales.

"I knew right away," Thornton told TODAY from her home in London. At the time, Thornton was a professional astrologer studying at the Faculty of Astrological Studies, having previously worked with Diana's sister-in-law Sarah Ferguson. Now, Diana wanted her astrological chart read.

At the end of their conversation, Diana said, Thank you, Penny. I just hope there is light at the end of the tunnel.'

“And of course, when I heard that, I thought, Oh, she's in trouble. So I replied, 'Okay. I'll see you right away'. And I went to Kensington Palace about a week later," Thornton said.

Thornston says their first meeting lasted four hours. Diana and Thornton sat on a sofa in the sitting room of Diana and Prince Charles' wing at Kensington Palace, going over some aspect of Diana's astrological chart.

Diana and Charles were married in 1981. Astrologers everywhere said: Oh, they're a perfect match. She is a Cancer. He's a Scorpio ,'” Thornton recalled of the media coverage.

Thornton, however, saw no difficulty in the stars. In her book on synastry, published a year after Diana and Charles married, Thornton wrote what she saw. “In my heart, of course, I knew this marriage would never work. That was in 1982. Charles and Diana officially separated 10 years later."

Thornton says their marital difficulties were many: a 12-year age difference, the pressure of the role and the fact that Charles had never gotten over his relationship with Camilla Parker Bowles.

Thuhet se Charles u takua me Camilla-n në një ndeshje polo në vitin 1970. (Ajo ishte Camilla Shand në atë kohë.) Çifti u nda gjatë shërbimit të Charles me Marinën Mbretërore. Camilla u martua me Andrew Parker Bowles në 1973; Charles u martua me Dianën në vitin 1981. Marrëdhënia e tyre romantike vazhdoi gjatë asaj kohe, duke e bërë Dianën të thoshte publikisht, ‘Ishim tre prej nesh në atë martesë’, në një intervistë të vitit 1995 me Martin Bashir. Charles pranoi pabesinë në një intervistë televizive të vitit 1994 me Jonathan Dimbleby. (Ai dhe Camilla u martuan më vonë në 2005, ku ajo u bë Dukesha e Cornëall-it.

Në kohën kur Thornton u takua ballë për ballë me princeshën në vitin 1986, vështirësitë martesore që ajo parashikoi kishin arritur në krye.

“Më thanë më vonë se ajo tashmë kishte filluar të paketonte valixhet për të lënë Pallatin Kensington sepse nuk ishte më e përgatitur të qëndronte. Kështu që ishte e rëndësishme gjatë asaj kohe që ishim bashkë që unë t'i jepja disa aftësi për të trajtuar situatën e saj", tha ajo.

Thornton pa një element sakrifice në tabelën e Dianës

Thornton e sheh astrologjinë si një mjet për të lundruar në jetën e një individi. E lindur më 1 korrik 1961, Diana ishte një Gaforre me një ashendent Shigjetar dhe një hënë Ujor.

Sipas Thornton, grafiku i Dianës kishte shenjat e një martiri dhe një revolucionari. Ajo tha gjithashtu se “kishte një element të madh sakrifice në tabelën e Dianës.”

Ndërsa punonte me Dianën, si me të gjithë klientët e saj, Thornton thotë se qëllimi i saj ishte ta ndihmonte për të gjetur ato mjete. Gjatë takimit të tyre të parë, Thornton inkurajoi Dianën që të fillonte të mendonte nga një këndvështrim humanitar.

“Ajo ndihej shumë e pafuqishme në situatën e saj. Ajo nuk mund ta shihte rrugën e saj përpara. Kështu që unë i thashë asaj në atë kohë, 'Duhet të konvertosh pasivitetin dhe vuajtjen tënde. Kthejeni atë në një forcë. Shkoni dhe ndihmoni njerëzit e tjerë që vuajnë”, kujton ajo duke i thënë Dianës.

Thornton kujton dy ëndrra për Dianën, të cilat ajo tha se ishin "profetike".

Në vitet në vijim, marrëdhënia e Thornton dhe Dianës vazhdoi. Thornton thotë se ata do të flisnin me telefon ose ajo do t'i shkruante letra Dianës duke dhënë këshilla.

Thornton thotë se ajo i dërgoi gjithashtu Dianës ëndrrat e detajuara që kishte parë në vitin 1989, me një muaj diferencë, të cilat i botoi në librin e saj të vitit 1994. Në një sekuencë, Thornton shkroi se ajo pa ‘dy motoçikleta policie dhe një makinë të bardhë që ecte përpara, duke lënë një makinë të zezë pas’. Në një tjetër, ajo pa mbretëreshën Elizabeth duke e dërguar mnë një adresë të zymtë. Megjithatë, Thornton kuptoi se ëndrra ishte profetike vetëm pasi Diana vdiq në 1997, dhe ajo pa se si vizioni i saj përputhej me detajet e përplasjes me makinë në tunelin e Parisit.

Siç tregohet në librin e saj "With Love From Diana", Thornton tha se marrëdhënia e saj me Dianën përfundoi pasi telefonat e Dianës u përgjuan dhe një bisedë mes tyre u bë temë e një gazete. “Dukej sikur kisha shkuar në shtyp, gjë që nuk e kisha bërë. Tërhoqi një pykë mes Dianës dhe meje”, tha ajo.

Më tej, duke parë lidhjen e saj me Dianën, punëdhënësit e Thornton donin që ajo të shpërndante detaje që bien ndesh me kodin e saj të etikës.

Diana vazhdoi të punojë me astrologë dhe psikikë të tjerë në vitet në vijim, por jo me Thornton. “Nuk isha në gjendje ta këshilloja kur kishte nevojë për këshilla,” tha ajo.

Thornton was on a plane from New York to London when he learned of Diana's death. She was killed in a car accident in Paris in 1997. "It seemed inconceivable that perhaps the most famous woman in the world had been killed in a car accident as a result of human error," Thornton wrote in an excerpt.

"I felt very privileged to be there for Diana during those years. I found her to be a very wonderful person. And so I feel blessed. I have always felt and continue to feel very connected to Diana."