Histori Personale

The story of Amadeus Dienach, the man who fell into a coma in 1921 and "woke up" in 3906

The story of Amadeus Dienach, the man who fell into a coma in 1921 and
Creating a futuristic world requires a lot of creativity and imagination, especially during the early 20th century, when technological innovation was not as present as it is today. Paul Amadeus Dienach's book "Chronicle from the Future: The Story of Paul Amadeus Dienach" based on Dienach's personal diary was first published in 1972 in Greek. In his diary, he had written in extraordinary detail how he lived in 3906 when he ended up in a coma for a year.

The amount of specific details within the book has made many people think that he had actually lived in a kind of spiritual way in 3906 or in a very futuristic world based on the amount of details given. Again, 1921 was not so interesting in the sense that there were not many things to inspire writers or stimulate their imagination.

Sleep sickness

The story of Amadeus Dienach, the man who fell into a coma in 1921 and

Paul Amadeus Dienach was born in Zurich, Switzerland in 1884. From a young age he always dreamed of being a teacher and therefore studied to become a teacher. After graduating he became a teacher of German and French. He was in love with a woman who broke his heart for a rich man. After she got married, he ended up in depression which some say had affected his health.
Në vitin 1917 Dienach u sëmur me një sëmundje që erdhi aq misterioze, e quajtur Encephalitis letargica , ose më e njohur si sëmundja e gjumit. Kishte një epidemi të vogël në Evropë me këtë sëmundje që ishte kryesisht e pranishme midis viteve 1916 dhe 1924. Ata që u kapën nga kjo sëmundje përfunduan në koma për periudha të gjata kohore. Ata që ishin të pafat nuk u zgjuan kurrë nga koma. Dienach filloi të binte në gjumë spontanisht, ndonjëherë për disa minuta, herë të tjera për ditë të tëra. Kur u zgjua, ai nuk do të kujtonte kurrë atë që kishte ëndërruar.

Në vitin 1921 sëmundja e tij u përkeqësua kur e zuri gjumi për një vit të mirë. Gjatë kësaj kohe ai monitorohej vazhdimisht në një spital në Cyrih. Kur u zgjua, zbuloi se nëna e tij kishte ndërruar jetë dhe gjithashtu se ai ishte diagnostikuar me tuberkuloz, të cilin me siguri e kishte kapur gjatë qëndrimit në spital. Pasi u bë më mirë u transferua në Greqi ku dha mësim frëngjisht.

Në klasën e tij, ai u bë mik i mirë me një student të quajtur Georgios Papachatzis, i cili më vonë u bë një person i rëndësishëm brenda qeverisë greke. Në vitin 1924, kur donte të kthehej në Zvicër, ai i dha Papachatzis ditarin e tij personal si dhuratë. Në këtë ditar, ai kishte shkruar gjithçka që kishte “ëndërruar” gjatë komës së tij njëvjeçare. Dëshira e vetme e Dienach nga Papachatzis ishte që të mos ndante kurrë informacionin brenda ditarit.

Jeta e Paul Amadeus Dienach nga e ardhmja

The story of Amadeus Dienach, the man who fell into a coma in 1921 and

Papachatzis filloi të lexonte ditarin dhe gjithashtu ta përkthente nga frëngjishtja në greqisht. Brenda 800 faqeve Dienach përshkroi se si gjatë komas së tij, vetëdija e tij la trupin dhe hyri në trupin e një personi të vitit 3906. Përgjatë ditarit, Dienach përmend se ai nuk është një shkrimtar dhe as një njeri me shumë imagjinatë, dhe detaje të imta.
Pavarësisht dëshirës së Dienach, Papachatzis e kishte botuar librin në vitin 1972, pavarësisht nga një mosmarrëveshje e madhe, pasi ai nuk ishte autori. Dienach nuk ishte një autor, poet apo shkrimtar profesionist. Përkundrazi, ai ishte një njeri i zakonshëm që mbante një ditar, asnjëherë me shpresën se do të botohej dhe kurrë me dëshirën për t'u bërë i famshëm nga një libër. Libri u mirëprit me shumë polemika pasi njerëzit thonë se autori (Dienach) u përpoq ta portretizonte një roman si një histori të vërtetë.

Brenda librit, Dienach përshkruan se si u zgjua në vitin 3906 në trupin e një burri të quajtur Andreas Northam, i cili ishte në një spital duke u shëruar pas një aksidenti. Aksidenti ndodhi me përplasjen e atyre që Dienach i përshkruan si makina fluturuese të së ardhmes. Andreas u mahnit nga teknologjia e pranishme në spital si dhe nga uniformat futuriste të veshura nga mjekët. Pavarësisht gjithë kësaj, ai nuk e kuptonte gjuhën që flisnin mjekët, as nuk mund të kujtonte se kush ishte në të vërtetë.

Ajo që është më e mahnitshme është se vetëdija e Dienach në kontrollin e trupit të Andreas kishte zbuluar gjithçka që kishte ndodhur që nga viti 1921. Bazuar në pranimin e tij, çështjet më të mëdha brenda shekullit të 20-të dhe 21-të janë:

Luftërat Botërore

Mungesa e respektit ndaj natyrës

Shtypja e dhunës

Konsumerizmi i tepruar që shkatërron planetin

Kishte vite ku bota politike dhe ekonomike kontrollohej nga një rend i ri global. Dhuna dhe varfëria ishin shtrirë në mbarë botën. Njerëzimi kishte arritur në një pikë ku kishte mbipopulluar Tokën dhe Marsi ishte tashmë i kolonizuar nga mijëra njerëz. Megjithatë, kolonia në Mars jetoi vetëm për 60 vjet pasi një fenomen katastrofik i vrau të gjithë ata.

Në vitin 2309 pothuajse e gjithë popullsia e Evropës shuhet nga një luftë bërthamore. Të mbijetuarit fillojnë të migrojnë në Evropën Jugore, ku ata fillojnë procesin e ripopullimit të kontinentit. Në fillim të shekullit të 24-të, krijohet një qeveri e re globale që heq të gjitha vendet dhe kontinentet dhe e bën të gjithë popullsinë e Tokës pjesë e një kombi të vetëm, duke sjellë kështu barazi për njerëzimin.

Dienach shënoi vitin 2894 si një vit shumë të rëndësishëm ku ishte dëshmuar rilindja e një force shpirtërore midis Greqisë dhe Maqedonisë, në Luginën e Trëndafilave. Ky entitet shpirtëror solli një lloj të ri njeriu që ishte shumë i ndryshëm nga pikëpamja fizike dhe që solli një mënyrë jetese të re në shoqërinë tonë, më të thjeshtë dhe që e bëri njerëzimin më të lumtur.

Në vitin 3382, një njeri i quajtur Alex Volky solli një kuptim të ri në fuqinë e ndërgjegjes njerëzore përmes meditimit. Njerëzit zhbllokuan fuqinë e vërtetë të shpirtit të tyre dhe arritën të bënin gjëra të pabesueshme, të tilla si kontrolli i kimikateve brenda trupit të tyre që ndikonin në emocionet e tyre. Ka shumë gjëra të tjera të pabesueshme të përshkruara brenda librit që janë pranuar nga Dienach.

Ajo që është interesante është se historia deri në vitin 3906 duket se ndjek filozofinë e paraqitur nga Giambattista Vico (1668–1744), i cili përshkruan se udhëtimi i njerëzimit nëpër kohë është një cikël i pafund uljesh dhe ngritjesh. Njerëzimi gjithmonë përballet me sfida që sjellin vdekje dhe depresion. Çdo herë njerëzimi duhet të ribalancojë veprimet e tij negative që sjellin sfida të tilla me ndryshime të mëdha. Ne si njerëz jemi të dënuar të mos arrijmë kurrë një gjendje të qëndrueshme lumturie pavarësisht përparimeve teknologjike ose pasurimit shpirtëror.

For those who may be a little skeptical about this, the famous author Caroline Leavitt had also mentioned that she had lived the life of another person while in a coma. Dreaming is still something we do not know much about as it is related to our consciousness. There can be many things we do not know about our potential as human beings.

Tiranapost.al