JETË

How to make peace with your past

How to make peace with your past

Do you often find yourself drowning in thoughts about mistakes you have made in the past? Do you blame yourself for making a big mistake and you could have acted differently? If these thoughts can stress you out and you end up anxious about things you can not control, the only way to overcome them is to make peace with your past.

Below are some ways that will help you accept your past and create a better future.

Remember that the mistakes of the past are history

No matter how many times you blame yourself for the mistakes you have made, you can not change it. So it is better to learn from them and try not to repeat them in the future. If there is one thing you can get by remembering all the mistakes of the past and regretting them, it is stress, anger and depression. Therefore, go ahead and think about how you can save yourself from the same mistakes.

Remember that the wrong people are part of life

Do you still regret that failed relationship, or do you still feel bad for the boy or girl who cheated on you? It is time to forget and forgive them. Once you start forgetting and forgiving people, you tend to overcome them easily. Do not think about what they have done to you, think about how you gained experience and escaped at the right time. Focus on the good people you have acquired. Remember, wrong choices and people are an integral part of life and you can not get the best without experiencing the worst.

meditate

Meditimi është mënyra më e mirë për të bërë paqe me çdo gjë që ju shqetëson. Nëse bëhet fjalë për një marrëdhënie të dështuar ose për një mik që ju ka tradhtuar, meditimi ndihmon në vrasjen e negativitetit. Pra, kurseni pak kohë nga programi juaj i ngjeshur dhe praktikoni meditimin. Do t'ju ndihmojë të qëndroni të qetë dhe do t'ju vrasë çdo keqardhje që keni.

Shkruani mendimet tuaja

Nxirrni një ditar dhe stilolaps dhe hidhni ndjenjat tuaja në letër. Shkruani atë që ju shqetëson dhe çfarë dëshironi të ndryshoni. Shkruani atë që dëshironi. Pasi të keni përfunduar, lexoni atë. Shkrimi i mendimeve tuaja ndihmon në lehtësimin e stresit. Meqenëse mund të mos ndiheni rehat për ta ndarë atë me të tjerët, duke e bërë ditarin tuaj mikun tuaj më të mirë do t'ju ndihmojë në planin afatgjatë. Megjithatë, mos vazhdoni ta lexoni dhe të ndiheni keq. Shkruaje dhe harroje. Mendoni si fundin e së shkuarës suaj dhe fillimin e një të ardhmeje të re.

Flisni me veten

Just stand somewhere and talk to yourself. Do not feel embarrassed about it. Become your own therapist. Do it for 5-10 minutes every day. This will help you get rid of all the frustration and negativity. Tell yourself that it is okay to make mistakes and that no one is perfect. Let history remain history and focus on improving and preparing yourself for the future.

Tiranapost.al