Lajme nga Bota

Boris Johnson reveals the threat he made to Putin before he invaded Ukraine: I only need a minute to kill you

Boris Johnson reveals the threat he made to Putin before he invaded Ukraine: I

The former UK prime minister said the Russian leader had boasted it would 'take just a minute' to kill him with a missile after Johnson warned him to abandon his plans to attack Ukraine.

The startling threat was made in February last year after Johnson visited Kiev to reassure Ukrainian President Volodymyr Zelensky that Britain would back his country if Russia invaded.

Johnson tha se në kthimin e tij, ai kishte "një telefonatë shumë të gjatë e të jashtëzakonshme" me Putinin. Në atë kohë, presidenti rus po mohonte publikisht se ai kishte në plan të pushtonte Ukrainën, pavarësisht se kishte grumbulluar dhjetëra mijëra trupa në kufijtë e saj.

Johnson i tha atij se lufta do të ishte një "katastrofë e totale" dhe do të shkaktonte sanksione të paprecedenta perëndimore.

Ai hodhi poshtë mundësinë e anëtarësimit të Ukrainës në NATO, duke pasur parasysh kundërshtimin e anëtarëve si Franca dhe Gjermania, por paralajmëroi se lufta mund të nxiste mbështetjen pas Kievit dhe do të rezultonte në 'më shumë NATO, jo më pak NATO' në kufijtë e Rusisë.

“Ai më kërcënoi në një moment dhe më tha: “Boris, nuk dua të të bëj keq, por me një raketë do të më duhej vetëm një minutë”.

The revelation comes in a BBC documentary series called Putin vs the West, which will be broadcast tonight.

Johnson played a leading role in boosting Western support for Ukraine last year at a time when key players, including Germany, France and Italy, were wavering.