MY TIRANA

Veliaj welcomes the head of the Municipality of Strumica: Happy to establish a new relationship between our two cities

Veliaj welcomes the head of the Municipality of Strumica: Happy to establish a

Albania and North Macedonia are walking side by side in the European journey at the local level as well. Another municipality, that of Strumica, has started a close cooperation with the Municipality of Tirana this year, where the latter is also the European Youth Capital.

The head of this municipality, Kostadin Kostadinov, was received by the mayor Erion Veliaj, who underlined that in the Albanian capital there will always be an open door and an opportunity towards European integration.

"It is an extraordinary pleasure today that I am with the mayor of the Municipality of Strumica. Albania is an ally of North Macedonia and we firmly believe that your success is our success and vice versa. Prime Minister Edi Rama has also been an outstanding advocate for Albania and North Macedonia to go side by side, to walk together on the journey towards the European Union. Therefore, I am very happy that we establish this new relationship between Strumica and Tirana. In Tirana, in Albania, in our prime minister, in our government, in our municipalities, you will always find an ally," declared Veliaj.

Veliaj welcomes the head of the Municipality of Strumica: Happy to establish a

Ai shtoi se historitë e përbashkëta të qyteteve, sidomos me ato të banuara nga shqiptarë, kanë afruar më shumë dy vendet fqinje dhe janë një motiv për të çuar edhe më përpara bashkëpunimin mes tyre. “Jetojmë në vende të ndryshme, por kemi kuptuar se bashkëjetesa është formula më e mirë për të ecur përpara. Edhe me vëllezërit tanë në Strumicë, në Shkup, në Dibër, në Gostivar, në të gjitha rajonet e Maqedonisë së Veriut, kemi kaq shumë histori njerëzore që janë më të rëndësishme se historitë politike dhe se marrëdhëniet mes shteteve. Ndaj, në emër të këtyre historive njerëzore, në emër të këtyre komuniteteve, duhet të jetojmë në harmoni. Nuk besoj se ka një vit më të mirë sesa 2022-shi, ku Tirana është Kryeqyteti Europian i Rinisë, që ne ta promovojmë këtë frymë të jashtëzakonshme bashkëpunimi,” tha Veliaj.

Nga ana e tij, kreu i komunës së Strumicës, Kostadinov, u shpreh i befasuar nga Tirana, e cila - tha ai - është një shembull për t’u ndjekur: “Është nder për mua të jem në qytetin e Tiranës. Faleminderit që pranuat thirrjen tonë dhe na pritët si administratë e qytetit të Strumicës. Patëm shumë gjëra për të ndarë me Tiranën. Keni kryebashkiakun më të mirë në botë. Me atë që pashë, po, jam i impresionuar! Ai ka më shumë eksperiencë se unë, por gjithmonë është një shembull për t’u ndjekur. Kjo është hera ime e parë në Tiranë dhe sinqerisht jam i mahnitur me punën tuaj, me gjithçka keni bërë këtu. Mënyra si keni motivuar sektorin privat dhe mënyra se si e keni zhvilluar qytetin tuaj, është diçka që duhet ta ndajmë së bashku. Jam me të vërtetë i lumtur” deklaroi Kostadinov.

Veliaj welcomes the head of the Municipality of Strumica: Happy to establish a

As a symbolic sign, Veliaj also donated the Clock Tower of Tirana to Mayor Kostadinov.