Nën lupën e Stela Sallakut

The lessons we learned from the Oscars 2023 beige carpet outfits

The lessons we learned from the Oscars 2023 beige carpet outfits


It's the 95th anniversary of the Oscars, the night the red carpet turned beige. The night of vipa miracles, vipa exactly that is. Those who live luxurious lives indeed, but who are artists down to the details. Since Lady Gaga, who stripped off her dress fresh off the Versace show, and became one of us. No makeup and no scales. Until Rihanna, who passed the couple. Let Azzedine Alaïa dress you for the Oscars, you're sure to shine on the red (or beige in this case) carpet. But never leave it to the hands of the French fashion house Chanel, suffice it to remind Margot Robbie. What lessons can we learn from the Oscars outfits?

The lessons we learned from the Oscars 2023 beige carpet outfits


Nuk është se ka rregull të shkruar, por ama në Oscars je i ftuar ose sepse je nominuar, ose ke njëfarë krijimtarie të duartrokitur për një kohë të caktuar. Ose je person publik me influencë në një kategori të caktuar, si Ashley Graham përshembull. Në mbrëmjen në fjalë duhet harmonizuar inteligjenca e artistit me klasin në të veshur. Nuk është si Met Gala, ku ke apo s`ke krijimtari, inteligjencë apo gusto, pak rëndësi ka. Mjafton të jesh i aftë të paguash tavolinën dhe hyrjen. Si dasmat shqiptare, pak a shumë.

The lessons we learned from the Oscars 2023 beige carpet outfits


Në Oscars të privilegjuarit marrin trofeun e ëndërruar, pas një roli apo shfaqjeje. Për disa ngelet ëndërr në sirtar, për disa bëhet realitet para kohe (Audrey Hebpurn 1954 me filmin “Roman holiday”).

The lessons we learned from the Oscars 2023 beige carpet outfits

Mos kopjo! Ana de Armas tentoi të bashkëpunonte me Louis Vuitton për të realizuar një fustan të ngjashëm me atë të Marilyn Monroe. Sepse që pas Met Gala vjet, fustani origjinal nuk është më i disponueshëm për qira. Ky fustani mua më duket si ato kopjimet e blera online, me citatin “online dhe realiteti”. Ato palat si fruda duken kaq të lira.

The lessons we learned from the Oscars 2023 beige carpet outfits

Mos u përpiq të vishesh me krijime avant-garde. Thjeshtësia e zbukuron njeriun, thotë populli.

Lërja Donatellës në dorë me sy mbyllur madje. Edhe pse ky krijim është direkt nga sfilata, përshtatet me eventin më së miri, ndërtimi i fundit me shtrat të ulët, u jep gjatësi bustit.

Mos u vish sikur do shkosh në festa pishinash. Fluturat në krahë e bëjnë shumë démodé.

The lessons we learned from the Oscars 2023 beige carpet outfits

Mos vish dy ngjyra, vetëm nëse është bardhezi. Ky kombinim i portokallisë së ndezur vermillion me kodin #f13903 është shumë i ekzagjeruar për një mbrëmje të këtij kalibri. Busti i zi e bën të duket si i huazuar nga ballot e maturave të 1988 në Seattle.

The lessons we learned from the Oscars 2023 beige carpet outfits

Edhe pse është shumë e vështirë të bësh fustan të gjatë për shtatzënat, shtëpia e modës Alaïa ia ka dalë më së miri. Vini re detajet e punuara në perfeksion.

The lessons we learned from the Oscars 2023 beige carpet outfits

Salmës do t’i rrinte më mirë diçka më neutrale dhe pa xixa. Kategorizohet tek trupat e kolmë, dhe si e tillë duhet t’i shmangë ngjyrat e ngrohta.

Vishu me Valentino dhe duku magjepsëse!

The lessons we learned from the Oscars 2023 beige carpet outfits

Austin Buttler vazhdon influencimin nga Elvis Presley. Jaka e madhe vintage, prerja slim, pantallonat e ngushta, janë derivat i një Elvisi të 2023-shit.

The lessons we learned from the Oscars 2023 beige carpet outfits

I still haven't gotten over Florence Pugh's fashion week undressing. This creation can be a bit too confusing in concept. That's why it can be on the "no" list.

The lessons we learned from the Oscars 2023 beige carpet outfits

Feel free to wear red on a beige carpet, even when designed by Elie Saab.

After all, the most important thing is that you wear the dress, and she wears you, the Americans say. So whatever kind of creation you are offered to wear, don't say YES without being sure if it will hug your assets or hide them more. Red, Maison Valentinon, Alaïa, Elie Saab are some lessons that did not go unnoticed.

The lessons we learned from the Oscars 2023 beige carpet outfits

The lessons we learned from the Oscars 2023 beige carpet outfits