Qyteti

CCBS Receives City Key Award: This is how we contribute to creating a better future

CCBS Receives City Key Award: This is how we contribute to creating a better

President Luca Busi: "We will proudly guard the 'Key to Tirana', aiming to open new doors for an increasingly sustainable future"

Integration of ecological and sustainable issues in business processes; social activity with pronounced positive effects in the country; full involvement of staff in all aspects of environmental management; innovation to generate income and support the economy and employment in the country; the tendency to share a virtuous development model with other organizations: for these reasons, the Mayor of Tirana Erion Veliaj awarded the important "Key of Tirana" award to the president of Coca-Cola Bottling Albania Luca Busi.

"The key of Tirana" is the highest symbol that Tirana gives to those who have contributed and contribute to the development and growth of the country. An award that testifies to the 28-year presence of CCBS in Albania, which in all these years has actively participated in creating positive change, inspiring the Albanian community and above all the new generations.

Lively and creative, the Albanian capital in recent years has opened up to the world, facing and overcoming the transition period unpredictably: "Albania is our home - underlined President Busi - and with the official handover of the" Key to Tirana "- a symbol of a common ground where action plans and objectives are shared - we will try to open many doors to the future. A future consisting of investments, sustainable development and public / private cooperation projects ”.

Mayor Veliaj thanked President Busi for his personal commitment and for what CCBS has done in recent years, as the first major global investor in the early 1990s - from a truly critical moment for a country that had begun to regain its freedom. his - becoming a pioneer of greenery and launching an important development plan.

"I want to thank the Mayor but also the entire Albanian community, who have offered us a great hospitality, accelerating all the integration processes of our company. "We were pioneers in building a business model from which the whole country has benefited and we will continue with a lot of dedication and passion, to invest above all in human capital."

“Me këtë rast do të doja të nënvizoja shkurtimisht tre gjëra: së pari, misioni global i Coca-Cola-s është kryesisht të transferojë lumturinë dhe shpresën tek komunitetet, përmes produkteve unike, por edhe përmes një angazhimi të vazhdueshëm në frontin e përgjegjësisë sociale. Kjo është ajo që ne kemi bërë prej disa kohësh edhe në Shqipëri: të gjurmojmë një rrugë që të çon drejt qëndrueshmërisë dhe që është e aksesueshme për të gjithë. Së dyti, jemi dëshmitarë të një dinamizmi të diktuar nga të rinjtë dhe entuziazmi i tyre, dhe jemi vërtet krenarë që mund të kontribuojmë në shndërrimin e Tiranës në “Kryeqytetin e Rinisë”, me programe kushtuar brezave të rinj. Së fundi, dua të nënvizoj frymën e jashtëzakonshme shqiptare: jam i sigurt se në vitet e ardhshme ky qytet do të bëhet gjithnjë e më shumë një vend i mirëseardhjes dhe shkëmbimit kulturor edhe për të rinjtë italianë. Në cilësinë e “ambasador-it”, do të marr përsipër – siç kam bërë deri tani – të promovoj “praktikat më të mira” përmes nismave sociale, punësimit, investimeve, eventeve socio-kulturore. Në frontin mjedisor, përpjekjet tona do të vazhdojnë për të reduktuar emetimin në mjedis dhe për të rritur performancën: me zgjerimin e "Projektit të Lëvizshmërisë së Gjelbër" (100% automjete elektrike për ekipet e shitjes) - konkuldoi Luca Busi - rritjen e konvertimit të shisheve rPET, dhe funksionimin e “Paneleve Fotovoltaike me energji të rinovueshme”, të cilat bëjnë të mundur mbulimin e të gjithë impiantit – 10,680 m2– me panele fotovoltaike. Një program ambicioz që do të na shohë në frontin e parë, të cilin do të vazhdojmë ta pasurojmë me nisma dhe projekte të reja dhe që do të kulmojë me synimin e rëndësishëm për t'u bërë kompania e parë me emetim zero në Shqipëri”.

"We are proud to be part of the great Albanian family and we will keep the 'Key to Tirana', with the awareness of the strategic role that CCBS will continue to have in the coming years."