Qyteti

Police Martyrs are already commemorated in their memorial

Police Martyrs are already commemorated in their memorial

The Mayor of Tirana, Erion Veliaj, present today at the homage paid to the new Memorial for 225 Martyrs of the Fatherland, part of the State Police, expressed his deep gratitude to all those who fell in office.

The Municipality of Tirana has given its contribution for the construction and financing of this work.

"Today, the Municipality of Tirana joins the community of those who are the 'guardians of the good', with this modest contribution of a dignified memorial, to have a place for placing a wreath of flowers, in memory of all those who wear the uniform every morning to serve the country, guaranteeing us all common security, but they have paid for this mission with the most precious price, which is their life. Today we are discussing wars that take place somewhere far away and we very well appreciate the heroism of other peoples, but we have many heroes within us. The time had come to have this memorial. Many thanks to Agim Rada and the team of the municipality that helped, this year, May 5 to find us with this dignified space, which I hope will be a way for the city to prove its gratitude for the sacrifice of your loved ones,

Police Martyrs are already commemorated in their memorial

Kryebashkiaku vlerësoi maksimalisht punën e Policisë së Shtetit, falë të cilës, tha ai, sot klasifikohemi si një nga kryeqytetet më të sigurta në Europë.

“Kur dikush vesh uniformën me stemën e Republikës së Shqipërisë, kryen shërbimin më dinjitoz që dikush mund të te ofrohet. E di që çdo punë është e nderuar, por janë disa punë që ndoshta janë punët me delikate, janë ato punët që perballen me frontin e së keqes. Ky qytet është sot një nga kryeqytetet më të sigurta në Europë. E kuptoj që jemi ballkanas, ndoshta kultura jonë që mezi na del fjala e mirë, mezi i themi njëri-tjetrit që jemi krenarë për ta, e vlerësojmë shumë punën dhe mundin e tyre, por unë besoj se ka ardhur koha për të ngritur figurën e policit, zjarrfikësit dhe të ushtarakut. Unë sot dua të bëj pikërisht këtë, t’ju them sa mirënjohës jam për të gjithë ata që veshin uniformën, sa mirënjohës jam për familjet e dëshmorëve të rënë dhe sesi ky gjest dhe ky park memorial shpresoj të jetë jo vetëm një moment dhe një vend nderimi, por edhe një moment reflektimi, sesi ne mund ta bëjmë shoqërinë më të mirë,” vijoi kreu i Bashkisë.

The Albanian government has granted the status of "Children in the Care of the Republic" to children whose parents gave their lives in the line of duty, including many of the State Police Martyrs.