Qyteti

Tirana and Kristiansand in Norway cooperation through young people, Veliaj: Experience exchange program for young people

Tirana and Kristiansand in Norway cooperation through young people, Veliaj:

The municipality of Tirana and the municipality of Kristiansand in Norway will cooperate on voluntary projects for the youth of both countries and the establishment of bridges of interaction between the two cities. A Norwegian delegation, consisting of leaders of political parties in this country, representatives of international voluntary organizations and projects, was also received by the Mayor of Tirana, Erion Veliaj.

"Kristiansand is an important city in Norway, which has embraced an extraordinary community of Albanians, about 1000, who live and work there. As long as 165 nationalities live in harmony even in a town smaller than Tirana, it means that the formula works: People can coexist, benefit from each other's cultures, move forward together. Therefore, I am glad that we have an exchange program among young volunteers," said Veliaj.

The Mayor of Tirana used this meeting to express the need for a Norwegian embassy in Tirana.

Tirana and Kristiansand in Norway cooperation through young people, Veliaj:

“Ne duhet të kemi një ambasadë të Norvegjisë në Tiranë dhe ka ardhur koha ta konsiderojmë këtë vendim. Kushdo që është i rëndësishëm në rajonin tonë, është në Tiranë, prandaj nëse doni të jeni të rëndësishëm, siç është Norvegjia e rëndësishme në Shqipëri, me shumë investime strategjike në rrjetin tonë energjetik, besoj se edhe nga ana politike ka ardhur koha të kemi një përfaqësi diplomatike të Norvegjisë në Tiranë. Unë do loboj, por me shpresë loboni edhe ju sepse besoj se mund ta bindim qeverinë në Oslo, që të kemi një mision përfaqësues edhe për faktin se kemi një urë fantastike bashkëpunimi të diasporës shqiptare. Për sa kohë që shoqëria jonë është kaq fort e lidhur, është vetëm çështje kohe që edhe diplomacia dhe politika ta noterizojnë këtë lidhje”, tha Veliaj.

Nga ana e tij, zv/Kryetari i Komunës së Kristiansand, Erik Rostoft, u shpreh i gatshëm për të bashkëpunuar edhe në projekte të tjera të rëndësishme.

“Është kënaqësi të jemi këtu në Tiranë dhe të përjetojmë mikpritjen tuaj. Po shohim se ka shumë fusha në të cilat mund të bashkëpunojmë. Edhe Norvegjia është një vend i vogël po ashtu, por ne vlerësojmë metodat tona të dialogimit dhe mendoj se mund të bashkëpunojmë me njerëzit këtu më së miri. Aktualisht po punojmë për “një qytet për të gjithë” dhe mendojmë se ky është një koncept i mirë për t’u përcjellë edhe në Shqipëri. Ne do të ndajmë me ju eksperiencën tonë dhe do të përpiqemi t’ju ndihmojmë në këtë drejtim. Gjithashtu, u njohëm me çështje dhe nisma interesante në vendin tuaj. Le të shpresojmë se ky është vërtet fillimi i një miqësie të mirë dhe që gjithashtu të bëjmë gjëra së bashku, për ta bërë të ardhmen sa më të mirë,” deklaroi Rostoft.

This initiative developed for more than two years culminates in the year when Tirana was declared the European Youth Capital under the implementation of the Organization "International Volunteer Projects" with the support of the National Youth Congress.