Qyteti

Veliaj and the mayor of Rotterdam appeal to the fans: To enjoy the atmosphere and respect the city

Veliaj and the mayor of Rotterdam appeal to the fans: To enjoy the atmosphere

A few hours before the grand final at "Air Albania", the mayor of Tirana, Erion Veliaj received in a meeting the mayor of Rotterdam, Ahmed Aboutaleb. The two mayors praised the festive atmosphere created in the capital and called on fans to respect the city and local authorities.

"Like us, who are the mayors, Tirana and Rotterdam have a super relationship and super respect for each other. We demand that both the fans, the sports fans, both of Feyenoord and of Rome, maintain the same spirit of respect, a spirit of mutual care, not only for the respective fans, but of course for the city, which is a hospitable city. I really want to respect the local authorities, to respect the aesthetics of the city, the cleanliness of the city and the police ", underlined Veliaj.

For the progress of the activity, the Albanian authorities are cooperating closely with their Dutch and Italian counterparts. The Mayor stressed that a small minority of fans will not quench the spirit of 99% of the majority of fans, who want to enjoy the sports race and the city.

Veliaj and the mayor of Rotterdam appeal to the fans: To enjoy the atmosphere

“Sot kemi një bashkëpunim me policinë shqiptare, me policinë holandeze, policinë italiane, që vjen gjithashtu për të siguruar mbarëvajtjen e punëve. Duam që autoritetet të respektohen, që qyteti të respektohet dhe duam që ne si mikpritës, të respektohemi gjithashtu. Është shumë e rëndësishme që të kalojmë mirë, por pa e tepëruar. Unë besoj se një minorancë e vogël e tifozerive nuk do të shuajë frymën e 99% të tifozëve, që të kalojnë mirë, të shijojnë Tiranën dhe të shijojnë shpirtin sportiv që sjell kjo kupë unike për qytetin tonë”, deklaroi Veliaj.

Kryetari i Bashkisë së Rotterdamit, Ahmed Aboutaleb, i cili vjen për herë të dytë në Tiranë, u bëri thirrje tifozëve holandezë që të respektojnë rregullat në Tiranë. Ai vuri në dukje transformimin e madh që ka pësuar kryeqyteti shqiptar.

“Kjo është hera e dytë që e vizitoj Tiranën. Ky qytet ka beërë një progres të madh, të paimagjinueshëm në shumë drejtime, nga hera e fundit që kam qenë këtu. Është shumë bukur që UEFA vendosi ta organizojë këtë ndeshje ne Tirane. Shumë bukur që kjo ndeshje do të bëhet këtu, në një vend si ky, që e dashuron futbollin. Jam i lumtur që kanë ardhur shumë njerëz nga Rotterdami, nga Hollanda, edhe njerëz që nuk kanë gjetur bileta. Prandaj, jam shumë i lumtur që Tirana ka bërë një përpjekje kaq të madhe për të ngritur zonat e tifozerisë ngado, ka vendosur ekrane në pika të ndryshme, në mënyrë që njerëzit të mund të ndjekin ndeshjen”, tha ai.

Kryebashkiaku i Rotterdamit shtoi se është e rëndësishme që tifozët të mbështesin skuadrën duke u sjellë mirë.

"We will cheer, we will rejoice, we will dance, we will shout to support our team until our throats hurt. At the same time it is important that everyone behaves well. We are friends here and when you are welcomed as a friend, you have to be polite. You must obey the instructions of law enforcement. Enjoy this city, the weather is beautiful, eat and drink and above all, introduce yourself and represent Rotterdam as best you can. We are people who know how to behave when we are welcomed anywhere in the world and no less important, we advise each other when someone breaks the rules. "I am confident that you will all help me to represent Rotterdam here as dignified as possible here today", concluded Aboutaleb.