Qyteti

Veliaj from Bashkim Fino School: We should no longer allow the security forces to rule us, who confuse Tirana with Kabul 

Veliaj from Bashkim Fino School: We should no longer allow the security forces

On September 12, among the 12 new schools that will be opened at the start of the new school year, is the "Bashkim Fino" school in Unit 2. The head of the Municipality of Tirana, Erion Veliaj, who made the last inspection before the school to host 1100 students in a few days, said that another jewel is added to the capital.

Veliaj from Bashkim Fino School: We should no longer allow the security forces

"It really is a gem for Unit 2. When I think that two-shift schooling has been a problem since we were children, I'm glad that for the first time this year there will be no more talk about two-shift schools. We have built a school with a capacity of 1100 students, plus 150 preschoolers, we have practically solved not only the problems of the past and present, but also the future. So we have left a space that can absorb the demographic trends of the unit," said Veliaj.

Veliaj from Bashkim Fino School: We should no longer allow the security forces

Duke iu referuar pikërisht kësaj të fundit, Veliaj tha: “E di që ka nga ata që e quajnë veten “çuna të Pazarit” dhe kanë nostalgji për Tiranën e fuksave duke e ngatërruar Tiranën me Kabulin, por fakti është ky, që, siç erdhën këta nga qytetet e tjera dhe ndërtuan jetën në Tiranë ku lindëm ne, ashtu kjo Tiranë do ofrohet edhe për studentët që janë këtu, të cilët 9 nga 10, sipas statistikave, nuk kthehen më në qytetet e tyre; 9 nga 10 do vijnë në Tiranë, 9 nga 10 do gjejnë një punë në Tiranë, do krijojnë një familje në Tiranë dhe do të sjellin fëmijët tek kjo shkollë. Eshtë pa sens jo vetëm të krahasosh Tiranën me Kabulin dhe ta bësh me dashje këtë kur ke hallet e “Sigurimit”, po është racizëm banal që të thuash që kjo Tiranë po na mbyt, po na mbingarkohet, kur vetë je histori suksesi, je bërë edhe kryeministër edhe president, i ke pasur të gjithë të mirat e kësaj bote prej kësaj Tirane, që u hap për ty dhe do të hapet edhe për të gjithë të tjerët që do të vijnë, sepse është destini i Tiranës,” u shpreh ai.

Veliaj from Bashkim Fino School: We should no longer allow the security forces

Veliaj tha po ashtu se mesazhi që vjen nga kjo shkollë, që mban emrin e një njeriu të madh si Bashkim Fino, që bashkoi shqiptarët edhe në ditët më të këqia, është se nuk duhen lejuar të na drejtojnë më ata njerëz që synojnë vetëm të na përcçajnë edhe në ditët më të mira.

“Kur kujtoj që Bashkim Fino ishte aty për të na bashkuar në ditët kur ishim më të përçarë, besoj se është një mesazh shumë i madh edhe për ata politikanë, që edhe pse 30 vjet, i kanë pasur të gjithë detyrat e shtetit, Shqipëria s’u ka asnjë borxh, i ka bërë presidentë, kryeministra, kryetarë Kuvendi, të mësojnë pak nga ky emër i madh, që në ditët më të vështira i bëri shqiptarët bashkë. Sot jemi në ditët më të mira dhe ka njerëz që duan të na përçajnë e të na çojnë mbrapa. Kjo s’ka për të ndodhur. Për sa kohë që fëmijëve do u japim shkolla cilësore dhe sigurohemi që nuk i kemi më fuksat në drejtim dhe sigurohemi që vjen një brez i ri që është rritur në kushte komplet të tjera, është pa komplekse, nuk i bën gjërat me mllef, por i bën gjërat me pasion dhe këto shkolla besoj që janë premtim i mbajtur për të gjithë çunat e gocat e njësisë sonë,” e mbylli Veliaj fjalën e tij.