Sociale

Veliaj presents the projects of the third term: Every day a concrete work 

Veliaj presents the projects of the third term: Every day a concrete work

In an interview on the show "Publikisht", on RTSH, the mayor Erion Veliaj commented on the upcoming local elections and the electoral campaign that will start. He emphasized that the Municipality of Tirana, which he leads, has been doing concrete work every day and that he is not waiting for the election period to increase the pace.

"Today we live in a time that belongs to a permanent campaign. We are campaigning every day. So, if there is not a day that we have not done a concrete work, then we are not worthy of this work. But it turns out that every day we did something concrete. It could have been an investment, a garden, a school, a nursery, a quantity of trees planted, a park, a track, a gym, a new road, a sidewalk. So, as long as we work every day, I can't tell when it's a campaign and when it's not, because I don't work with that idea. I don't think there is a time when we should increase the pace, because I believe that who is good and who has built a team, works at the same pace all the time", underlined Veliaj.

He declared that Tirana today is many times better than before. The Mayor also spoke about new investments that are nearing the end of the works or those that will start very soon. Veliaj emphasized that the opening of two new terminals for buses from the southeast and the north will be a great relief for the capital.

"We are preparing to open the "Eastern Terminal" at the Lundra roundabout, for buses and minibuses. By removing the vans and buses, which until now go to the "Student City", and keeping them in Lundre, from there you can take the urban from both directions of the "Ring" to go to the destination, this also helps . Meanwhile, we have just opened the race for the other terminal at the Kamza bend. Another problem encountered with court decisions by these strange people, who grant blocking measures for public affairs, certainly for some very banal interests that I have commented on before. So a part of the traffic, now that the "Shqiponja" and "Astiri" have been solved, plus a part of the buses and minibuses finish their work at the entrance of Tirana and then each one either by taxi, or by bus, with any of the lines ,

Duke folur për investimet publike, Veliaj deklaroi prioritetet e punës së tij në vitet në vijim. “Dua shumë që vitin tjetër të përfundojmë Piramidën. Kemi hyrë në fazën finale. Tirana është një kantier dhe ka punë për mandatin e 3 dhe për më tej. Por dua që në mandatin e 3-të të kemi mbyllur përfundimisht disa nga këto projekte madhore. Do ketë përfunduar unaza dhe njëherë e mirë e zgjidhim këtë histori. Javës tjetër do hapim disa shkolla të reja, në fund të kësaj fushate të madhe të 40 shkollave të reja. Janë ndërtuar më shumë shkolla në Tiranë që nga koha e çlirimit në këtë mandat. Gjatë mandatit të 3-të besoj kryhen këto veprat madhore: Mbaron unaza, mbarojnë 2 terminalet, mbaron “Piramida”, mbaron kampusi i ri universitar. Kemi bërë një punë shume të bukur. Jam shumë krenar për punën në Universitetin Bujqësor, por e njëjta punë duhet replikuar edhe në Qytetin Studenti, ku po mbarojmë masterplanin dhe detajimin e projektit. Sigurisht që mandatin tjetër përfundojnë njëherë e mirë lagjet, jo vetëm si masa sociale për të strehuar njerëzit që u prekën nga tërmeti, por realisht për t’i dhënë lagjeve një dimension të ri dhe në “Kombinat” dhe te “5 maji”. Kopshti Zoologjik ka dalë mrekulli, por duhet të bëjmë botanikun. Prapë kemi ngecur”, tha Veliaj.