SPORT

Veliaj: In Tirana we won the battle to have a transparent football Federation

Veliaj: In Tirana we won the battle to have a transparent football Federation

After the victory in the court battle with the AFF for the Regional Football Association in Tirana, the mayor of Tirana, Erion Veliaj has started the inspections for the new sports fields in the capital. He was in the 9-year school "Qazim Turdiu", which was rebuilt after the collapse of the earthquake of November 26, 2019, where he said that the Municipality of Tirana is showing a special attention to financing sports.

"The fact that in Tirana we have a new leadership in football, means that we have opened a door for a new partnership, as we have had for a long time with basketball and volleyball. We do not leave the battles of Tirana in half, but every municipality, every sport, every federation and community must make its own battle. In Tirana, we won the battle to have a transparent Federation, related to the Football Association, as well as to use the fact that we are the European Capital of Youth for more championships ", said Veliaj.

The Mayor said that the football of the capital will be governed in a transparent way, while emphasizing that the sports fields will be made available to the sports federations.

"Today we have the Volleyball Federation as one of the main partners; as well as the basketball federation, the Tirana sports club, and even with the court decision, we have put the Football Association for Tirana on the right track, after a won battle. What other municipalities do and what the big federation does is their job. I am not in sports, I am in charge of the city management, but we made sure that at least in Tirana there are no violations and at least Tirana is governed in a transparent manner. Thus, we have the opportunity to twin the football association with sports fields, starting from the fields in Lapraka, to "Ali Demi", the fields in Kombinat and many of the fields that can be used, especially by those who deal with mini football. We want to make all the terrains available to these associations ", underlined Veliaj.

Veliaj: In Tirana we won the battle to have a transparent football Federation

Kryebashkiaku bëri të ditur se shumë shpejt do të nisë dhe organizimi i kampionatit mes shkollave 9-vjeçare të kryeqytetit. Ai u shpreh se falë investimeve për terrene të reja sportive, tashmë Tirana ka mundësinë që të organizojë dhe të mikpresë aktivitete të rëndësishme sportive.

“Në vitin e Rinisë i kemi në focus eventet e mëdha sportive. Më në fund jemi certifikuar se kemi mjaftueshëm ambiente për të pasur pritje dinjitoze të të gjitha ekipeve që vijnë nga jashtë. Mezi pres që këto punë të mira që kemi bërë me sportet e tjera, t’i bëjmë tani edhe me futbollin. Kemi një Shoqatë Futbolli të Tiranës, që është zgjedhur me transparencë, me vendim Gjykate, dhe me një betejë të fituar për të gjithë ata që donin drejtësi, të paktën të territorin ku shërben Bashkia e Tiranës”, theksoi Veliaj.

The gym and outdoor sports fields of the school "Qazim Turdiu" will meet the needs not only of its 900 students, but also of the community of unit No. 9 and sports federations that can use them after school.