Stil jete

10 reasons why you should eat a tomato every day

10 reasons why you should eat a tomato every day

Tomatoes have an ingredient called lycopene, which has many health benefits. In fact, every vegetable or red fruit contains a little lycopene, a substance that gives them their bright red color. But in tomatoes this composition is in larger quantities. And lycopene is good for health. Some of the benefits of tomatoes and this composition are:

Tomatoes can protect the skin against the sun's rays

10 reasons why you should eat a tomato every day

Moreover now that it is their season and that the sun is strong. Researchers believe that this is also related to the high concentration of carotenoids, which is a component of lycopene. However, be careful! A tomato does not replace a sunscreen.

Tomatoes are good for the heart

10 reasons why you should eat a tomato every day

Lycopene is an antioxidant that can protect cells in your body from oxidation. Some studies suggest that people who consume lycopene have a lower risk of suffering from heart disease, diabetes and strokes. Lycopene can also play a role in lowering cholesterol levels as well as blood pressure.

Tomatoes can improve eyesight

10 reasons why you should eat a tomato every day

Përveç likopenit, domatet përmbajnë një çift lëndësh të tjera ushqyese, si luteina dhe beta-karoten, që janë të gjitha të mira për sytë tuaj. Hulumtimet sugjerojnë se këto lëndë ushqyese mbrojnë sytë nga sëmundjet, të tilla si katarakti, ndërsa mbështesin shëndetin tuaj të përgjithshëm të shikimit.

Mund të forcojnë sistemin tuaj imunitar

10 reasons why you should eat a tomato every day

Ushqimet e pasura me këtë substancë, si domatet, mund të zvogëlojnë rrezikun e kancerit të mushkërive, prostatës ose stomakut.

Domatet mund të forcojnë kockat tuaja

10 reasons why you should eat a tomato every day

Domatet mund të promovojnë shëndetin e kockave. Ato janë një burim i mirë i substancave që forcojnë kockat, si vitamina K dhe kalciumi, të cilat jo vetëm që mund t'i mbajnë kockat tuaja në formë të mirë, por gjithashtu ndihmojnë në riparimin e indit kockor. Gjithashtu, pavarësisht nga miti se domatet mund ta përkeqësojnë osteoartritin, nuk ka asnjë provë për të mbështetur këtë pretendim.

Ato mund të përmirësojnë humorin

10 reasons why you should eat a tomato every day

Shumica e ushqimeve të shëndetshme, duke përfshirë domatet, janë të pasura me minerale, si bakri, zinku dhe mangani. Ndër përfitimet e tjera shëndetësore, ato mund të ndikojnë pozitivisht në funksionin e trurit. Pra, nëse ndiheni thjesht të lodhur, mund të mbështeteni tek mineralet.

Madje janë të mira edhe për flokët tuaj

10 reasons why you should eat a tomato every day

Disa prova sugjerojnë se konsumimi i vetëm rreth 4-5 domate në ditë mund t'i bëjë flokët tuaj të duken më të shëndetshëm.

Domatet janë të shkëlqyera për humbje peshe

10 reasons why you should eat a tomato every day

Domatet mund t'ju ndihmojnë të humbni peshë, sepse përmbajnë shumë fibra dhe ujë, të cilat mund t'ju bëjnë të ndiheni më të ngopur. Domatet gjithashtu mund të mbajnë sheqerin në gjak në ekuilibër, gjë që është çelësi për humbjen e peshës. Ato përmbajnë gjithashtu krom, i cili ndihmon në rregullimin e niveleve të sheqerit në gjak.

Janë të mira për mushkëritë tuaja

10 reasons why you should eat a tomato every day

Vetitë antioksiduese të likopenit mund të ndihmojnë në mbajtjen nën kontroll të niveleve të radikaleve të lira, duke mbrojtur trupin kundër problemeve të frymëmarrjes. Domatet përmbajnë beta-karoten që dihet se përmirëson funksionin e mushkërive. Për më tepër, mund të ngadalësojë plakjen e mushkërive.

Tomatoes can promote oral health

10 reasons why you should eat a tomato every day

Studies have shown that lycopene can help with gum disease, gingivitis and periodontitis by fighting free radicals. However, you should be careful not to consume too many raw tomatoes. From high acidity, they can damage tooth enamel.