Stil jete

The best destinations to go to if you like to travel alone

The best destinations to go to if you like to travel alone

After two years of travel restrictions, we are more than ready to get out and explore the world. And there is a growing number of travelers booking trips alone.

Some of the best destinations for solo travelers:

7. Dubai, United Arab Emirates

With an average temperature of 28 degrees Celsius, Dubai enjoys year-round sunshine and is the warmest destination on the list. It's a place to consider if you're looking to get away from the cold, wet winters of Europe.

There are also plenty of things to do in this vibrant city with 2,579 different activities to occupy your time while traveling alone. From gorgeous beaches and futuristic skyscrapers to shopping malls and giant aquariums, Dubai has enough attractions to keep you busy whether you're staying for a few days or a few weeks.

6. Athens, Greece

Athens is a good choice if you're looking for a destination a little closer to home. With thousands of tourist attractions from the famous Acropolis to the ancient quarter of Plaka, Athens also has more than 1,800 different activities to choose from when looking for things to fill your time while visiting the city.

5. Jaipur, India

Jaipur has the cheapest public transport on the list costing just 24 cents. Perfect if you're backpacking on a budget.

It is also quite warm in this Indian city. Average temperatures of 25 degrees mean you can explore the city's impressive architecture without getting cold.

4. Istanbul, Turkey

There are thousands of places to choose from when looking to visit Istanbul. The Sultanahmet district is a wonderful place.

This massive city center at the crossroads of Europe and Asia is also free to travel. Transportation costs can be as low as 25 cents, so you can easily plan a route around nearly 2,000 attractions.

Full of cultural and historical experiences, perhaps one of the most iconic places to visit in Istanbul is the Hagia Sophia.

3. Bangkok, Thailand

Kryeqyteti i Tajlandës zë vendin e tretë në renditje. I njohur për jetën e tij në rrugë dhe monumentet kulturore, ndoshta nuk është për t'u habitur që Bangkok është një destinacion kryesor për udhëtarët e vetëm.

Zona Banglamphu e qytetit synon veçanërisht ata që udhëtojnë me ccanta shpine me një buxhet të kufizuar, por nëse jeni duke kërkuar për një përvojë më luksoze, atëherë shkoni në Silom.

Transporti mund të kushtojë deri në 1 euro me zonën e biznesit të shërbyer nga rrjeti i metrosë dhe trenave qiellore, një sistem transporti i shpejtë që ngrihet mbi rrugë. Pjesë të tjera të Bangkok-ut mbulohen nga një rrjet i zgjeruar autobusësh dhe tuk-tukët e famshëm janë të disponueshëm pothuajse kudo.

2. Nju Delhi, Indi

Transporti në Nju Delhi kushton vetëm 50 cent duke e bërë atë vendin e përsosur për të eksploruar vetëm.

Në qytet ka 5,830 aktivitete për turistët. Pikat kryesore përfshijnë Kalanë e Kuqe me dy kilometra katrorë, ose Lal Qila, e ndërtuar në vitin 1648. Është një perlë mahnitëse arkitekturore me mure ranor të kuq në formë gjysmëhëne, të rrethuar nga një hendek.

Temperatura mesatare në qytet është 27 gradë Celsius.

1. Romë, Itali

Roma doli si vendi më i mirë për t'u vizituar vizitorët e vetmuar. Me numrin më të madh të vendeve për të qëndruar dhe shumicën e aktiviteteve për të zgjedhur, nuk ka gjasa që të mërziteni në kryeqytetin e Italisë.

Për më tepër, akomodimi në këtë qytet kishte disa nga vlerësimet më të larta të çdo destinacioni në indeks. Me një bujtinë mesatare që kushton rreth 20 € në natë, ai gjithashtu ka një çmim të arsyeshëm.

Rome is a big city full of history, culture and food, so there is a lot to discover. To keep travel costs down, look into buying a public transport pass.

Tiranapost.al