Stil jete

Why rejection is the secret to success

Why rejection is the secret to success

By Antonia Hoyle /Theletterwaspolitebutdirect. The company took it to thepublic (PR),whereIhadappliedfor ajobandthankedmeforthetimeI had spent,but told me that Ihadwon. Someoneelsewill take thejob. Of course,wasn't it the first time I was rejected, andofcourse not even the last one.

I've been abandoned by friends, and ignored by companies so many times that I ca n't remember what I told them . But who has n't this happened to anyone once in their life ? Even the most successful among us is not immune from this phenomenon , as Sir John Rankin , 62 years old , admitted has sold more than 20 million books.

" I have been refused all kinds of projects. Rejections are unexpected. And they do n't ask for my feelings at all !" he said last month on the show " Write - Off " on Français Still 's podcast . Other very successful people who have it _ _ _ _ _ _ _ _ experienced the taste of rejection include Walt Disney , fired as a reporter for the " Kansas City Star " newspaper in 1919 for lack of imagination and ideas, or Steven Spielberg, who was rejected three times by the School of University of Southern California Theater, Film and Television .

J. _ K. _ Rowling was fired as secretary before her now - famous Harry Potter manuscript was rejected by 12 publishers . _ Humans have evolved to be sensitive to rejection, says Mark R. Lee , a professor of psychology and neuroscience at Duke University .

" When our prehistoric ancestors lived in small nomadic groups on the plains of Africa, rejection by their clan was effectively a death sentence . Meanwhile , rejection is no longer a matter of life and death . _ And in an age of social media , the endless search for a _ _ it 's work , it 's inevitable " - he emphasizes .

Meanwhile Dipti Tai 's psychotherapist says that " rejection causes an immediate reflex of self- doubt " . " Whether it's from a job or a relationship, it can prompt us to start questioning our abilities, being dominated by feelings of abandonment and not being good enough , " says Tait .

Për më tepër refuzimi dhemb. Studimet që kanë matur aktivitetit të trurit përmes skanimeve MRI, kanë zbuluar se të njëjtat rajone të trurit aktivizohen tek njerëzit që kanë përjetuar refuzim, ashtu si tek njerëzit që përjetojnë dhimbje fizike. Një studim i vitit 2010 nga Universiteti i Kentakit në SHBA, tregoi se pas marrjes së ilaçeve kundër dhimbjeve, skanimet e trurit të njerëzve që kishin përjetuar refuzim, treguan më pak sinjalizime të dhimbjes nervore, dhe ata raportuan se ndjeheshin më mirë.

Por nga ana tjetër do të bënim mirë të kujtonim se sado i pakëndshëm, refuzimi mund të jetë një forcë që mund të nxisë gjëra pozitive. “Ne nuk mund ta ndalojmë refleksin e menjëhershëm (negativ), por mund ta kthejmë atë në një refleks pozitiv” thotë Tait.

një marrëdhënie, të qenit i refuzuar tregon se ne kemi guxuar të dashurojmë. Siç e thotë një shprehje “Më mirë të kesh qenë i dashuruar dhe ta kesh humbur atë, se të mos kesh dashuruar fare.

Ndërkohë në aspektin e punës, kjo do të thotë se po ndjekim qëllimet tona, dhe me kushtin që ato të jenë objektivat e duhura, sa më shumë herë të zhgënjehemi, aq më shumë ka të ngjarë që në fund t’ arrijmë ato. Siç tha në një rast ish-basketbollisti i famshëm amerikan Majkëll Xhordan:Në karrierën time kam dështuar në mbi 9.000 gjuajtje… Kam dështuar vazhdimisht në jetën time. Dhe kjo është arsyeja pse kam sukses!”.

Ndërkohë refuzimi mund të shndërrohet në një motivim për të sfiduar të gjithë dyshuesit ndaj aftësive tuaja. Në vitin 2014, pasi hulumtoi mbi 1.800 sugjerime që u dorëzuan përmes emailit në internet të një kompanie gjatë 12 viteve, dr.Dirk Deishman i Shkollës së Menaxhimit në Roterdam, Holandë, zbuloi se ata, idetë e të cilëve ishin refuzuar, kishin më shumë gjasa të ktheheshin me një ide të re sesa të tjerët, idetë e të cilëve ishin miratuar menjëherë.

“Refuzimi mund ta nxisë pjesën rebele të trurit tuaj ta provojë veten dhe të përpiqet akoma më shumë” thotë Tait. Diçka e tillë duket se i ka ndodhur edhe sulmuesit të Totenhem dhe kapitenit të Anglisë, Herri Kejn por edhe babait të tij pasi lojtari u përjashtua nga akademia e Arsenalit kur ishte vetëm 8-vjeç.

Kur je fëmijë, refuzimi është diçka shumë e rëndë– deklaroi Kejn në tetor 2022 në kuadër tëDitën Botërore të Shëndetit Mendor. “Lajmin e keq ma dha babai im. Nuk isha aq i rritur sa të kuptoja plotësisht ndjenjën e refuzimit, ndërsa im atë nuk shfaqi para meje asnjë shenjë zhgënjimi. Ai thjesht më hodhi dorën mbi sup dhe më tha:Shkojmë sërish në fushë dhe punojmë akoma më shumë. Të shohim se ku do të na çojë! Dhe kështu bëmë”- kujton ai.

Sigurisht, ka raste kur personi që e pëson refuzimin, mund të ndodhet në një pikë kthese qëndonëse e zemëron, është një mundësi për rritje. Drejtuesja e revistës së famshme të modës Vogue , Ana Uintur ka thënë se shkarkimi nga posti i saj si redaktore e re e modës në revistën tjetër Harper’s Bazaar ishte thelbësor për suksesin e saj të mëvonshëm.

Unë rekomandoj që të gjithë të pushoheni të paktën njëherë nga puna. Është një përvojë e shkëlqyer që të mëson shumë”-thotë ajo. Ndërsa ish-kreu i Apple, Stiv Xhobs , i shkarkuar nga kompania e tij në vitin 1985, përpara se të rikthehej në vitin 1997, tha se “shkarkimi nga Apple ishte gjëja më e mirë që mund të më kishte ndodhur ndonjëherë.

Rëndesa e të qenit i suksesshëm u zëvendësua nga lehtësia e të qenit sërish një fillestar…Ajo më dha mundësi të hyja në një nga periudhat e mia më krijuese”- theksoi ai.

Tait thotë se refuzimi “të jep kohë për të reflektuar, dhe mund të sigurojë perspektiva dhe njohuri, duke ju treguar një rrugë alternative, të cilat mund të mos i kishit menduar më parë.

Duke lëpirë plagët e mia pasi u refuzova nga punë në kompani e PR menjëherë pas diplomimit në universitetit, kuptova se një karrierë në marrëdhëniet me publikun nuk ishte për mua. Ndaj u bëra gazetare, një profesion që më përshtatet më mirë. Në atë kohë, refuzimi më dhembi, por me kalimin e kohës kam filluar të jem mirënjohëse për a që ndodhi. Sado e dhimbshme I mean , maybe Sr. John Rankin was right when he described rejection as " good for the soul because it keeps you grounded . " / The Spectator

*This article was published by Bota.al and reposted by Tiranapost.al