Stil jete

The beautiful and unknown cities of Europe that you must visit

The beautiful and unknown cities of Europe that you must visit

Paris, Rome, Barcelona... The big cities of Europe are beautiful and favorite destinations for everyone. But the small towns of the mainland are also a dream, with all the beautiful architecture and scenery.

Here are some of the most beautiful small towns in all of Europe:

Giethoorn, Netherlands

The beautiful and unknown cities of Europe that you must visit

People call it the Dutch answer to Venice, but Giethoorn lacks one essential thing that the Italian city excels at: extravagance. As in Venice, life in this city revolves around the water, but there are no cars in the center, so the only way to get around is on foot or by water.

Guimaraes, Portugal

The beautiful and unknown cities of Europe that you must visit

Guimaraes është vendimtar për historinë e Portugalisë - ai u emërua kryeqyteti i parë i vendit në shekullin e 12-të dhe thelbi i tij mesjetar mbetet kryesisht i paprekur, plot me manastire, pallate të vjetra madhështore dhe një kështjellë të shkatërruar.

Nafplio, Greqi

The beautiful and unknown cities of Europe that you must visit

Nafplio i mrekullueshëm shtrihet në Detin Egje në Peloponez, me kështjellën e tij të ndërtuar nga Venediku që futet në ujë (në fakt, ka tre kështjella për t'u vizituar këtu) dhe një qytet të bukur të vjetër që shtrihet pas mureve të vjetra.

Ky ishte kryeqyteti i parë i Greqisë moderne.

Mostar, Bosnjë dhe Hercigovinë

The beautiful and unknown cities of Europe that you must visit

Stari Most i Mostarit, ose "Ura e Vjetër", e ndërtuar nga osmanët në shekullin e 16-të, konsiderohej prej kohësh një nga shembujt më të mirë të arkitekturës islame ballkanike.

The bridge was destroyed in November 1993 by Croatian forces during the Balkan wars. A new bridge was rebuilt in 2004 and today, Mostar is a beloved destination in Bosnia and Herzegovina.

Dinkelsbuhl, Germany

The beautiful and unknown cities of Europe that you must visit

A delightful historic centre, with wooden houses and strong towers, surrounded by medieval walls.

Korcula, Croatia

The beautiful and unknown cities of Europe that you must visit

Locals say that the adventurer Marco Polo was born here; The Venetians object to this. Either way, it's a world-class city, with sparkling white streets and beautiful buildings left by the Venetians, who ruled here for centuries.

Reine, Norway

The beautiful and unknown cities of Europe that you must visit

You want: a cute Norwegian town - remote, small and by the sea. You must: Reine, the joy of the Lofoten Islands, whose beautiful red cabins sit at the base of craggy mountain peaks.

Source: CNN