Stil jete

How the network has helped Anji to take us everywhere with him

How the network has helped Anji to take us everywhere with him

Anxhi Celiku is one of the most popular travel influencers in Albania, who posts most of her social media posts about Albania. Thanks to technology and internet coverage now in every corner of Albania, however remote, Anxhi makes the public part of the extraordinary emotions that only beautiful nature can give them.

How the network has helped Anji to take us everywhere with him

Gjithçka nisi pesë vite më parë, kur Anxhi ishte e apasionuar fillimisht pas hiking dhe maleve, por së fundmi atë e kemi parë të promovojë edhe perlat e rivierës apo sajtet arkeologjike të Shqipërisë. Ajo e ka zbuluar vendin tonë dhe përmes celularit edhe e ka promovuar atë, nga Vermoshi deri në Konispol.

"Vendet më të bukura, - thotë Anxhi, - janë edhe ato më të vështirat për t'u arritur. 70% të fshatrave në Shqipëri u mungon infrastruktura dhe shpesh aksesohen nga shtigjet nëpër male.”

How the network has helped Anji to take us everywhere with him

Por nëse të arrish në zonat më të thella nga rruga është e vështirë, teknologjia dhe interneti nuk njohin pengesa. Anxhi thotë se si influencer udhëtimesh është jetike të ndajë me ndjekësit rrugëtimet dhe për këtë ajo ka një mik që e mbështet. “Vodafone më ka shoqëruar kudo, duke u bërë një nga bashkëudhëtarët e mi gjatë viteve të fundit. Kështu Vodafone nuk mbështet vetëm mua, por edhe turizmin shqiptar. Kini parasysh se hashtagu #KudoMeVodafone ndihmon turistë nga e gjithë bota të marrin informacion për lokacione të ndryshme apo se çfarë mund të bëjnë në këto lokacione", u shpreh Anxhi gjatë një interviste me moderatorin Florian Gjini në Euronews Albania. "Gjithashtu ky hashtag ka krijuar një komunitet më vete. Shpesh më pyesin, 'Anxhi, si qe ai hashtagu?' se duan të marrin ide për destinacionet. Kjo është një mënyrë si teknologjia lidh e bashkon njerëzit."

How the network has helped Anji to take us everywhere with him

Por mbulimi me rrjet të mirë (si ai Vodafone) nuk është i rëndësishëm vetëm për të përjetësuar momentet e bukura, por edhe që këto të fundit të ndahen live me ndjekësit.

"Më ka ndodhur, kujton Anxhi, që kur kam qenë në zona të thella malore si Thethi, apo Valbona, me të arritur në majën e një mali dal live për të treguar edhe gjithë itinerarin. Por rrjeti është i rëndësishëm edhe për sigurinë. Se nëse ke nevojë mund të hapësh edhe hartën e kjo është çështje sigurie. Siguria është gjëja më e rëndësishme për një udhëtar."

When you listen to Anji's story, you realize that the "Best influencer 2022" award she received a little while ago is more than deserved. And her message is not only to travel, to love nature and your country, but also to be empowered through technology and the network in these times when access to the latter is greater than ever. Follow on Instagram if you want to be #KudoMeAnjin!

*This article is sponsored