Stil jete

How to recognize expired make-up products

How to recognize expired make-up products

Cosmetic products cannot last forever. They have an expiration date that we would do well to respect.

To do this, you need to know the product classification criteria, recognize writings, abbreviations and some distinctive signs that make it safe to use a product on the skin.

Tricks and Expiration Date, Importance of PAO

By carefully observing the small print on make-up and cream packages, you can identify PAO (Period after opening): PAO indicates the period of validity and effectiveness of the product starting from the moment it is opened.

In Europe, PAO was introduced with a law in 2003 for products with a duration of more than 30 months, but some of them are exempted from this directive, such as

1. Single dose products

2. Spray products

The value is expressed in months and ensures that until that time the product will remain unchanged and safe to use. However, PAO is not an absolute value and to keep the cosmetic characteristics unchanged, there are a number of good actions that can be taken:

1. Always close the lids of creams and make-up properly

2. Use clean brushes

3. Keep away from light

However, it may happen that over time the writing on the package is erased, or we no longer remember when we bought a product, let alone when we opened it: what are the signs you should pay attention to?

Make up-i i syve është ai që duhet t'i kushtohet më shumë vëmendje për të shmangur infeksionet: veçanërisht maskara për sytë, e cila përgjithësisht zgjat maksimumi 3 muaj.

Në buzëkuq, megjithatë, prania e pikave të vogla të ujit tregon se është koha për t'i hequr qafe. Mesatarisht zgjasin 2 vjet.

Foundation, kur skadon, ndryshon ngjyrën duke u bërë u verdhë.

Sa për kremrat

Njohja e datës së skadencës është shumë e rëndësishme sepse, kur tejkalohet, produkti nuk mund të garantojë të njëjtin efikasitet dhe siguri në lëkurë. Një krem ??kundër diellit i skaduar, për shembull, nuk mbron më nga rrezet e diellit. Kremrat specifikë humbasin efektivitetin e tyre, duke e bërë përdorimin e tyre të kotë. Për më tepër, ekziston rreziku i prodhimit të baktereve , të cilat mund të shkaktojnë reaksione alergjike dhe dermatit në lëkurë.

Si ta dalloni?

Ngjyra: A është ndryshuar nga koha kur hapëm paketën për herë të parë? A ka ndonjë njollë të pazakontë?

Erë: A ka ndryshuar parfumi?

Tekstura dhe pamja: a duket e ndryshuar tekstura e kremit? A ka gunga?

Kjo është arsyeja pse do të ishte një zakon i mirë të kontrolloni herë pas here çantën kozmetike për të hequr qafe produktet e skaduara.


Kolltuk masazhues profesional - 73% zbritje! Vetëm 55 000 Lekmegazbritje.al|Sponsored

Ja si mund të mbani në kontroll mykun e këmbëve në kushte shtëpieBlog|Sponsored
Lexo më shumë

Images of Celebrities And Their Kids At The Same AgeRich Houses|Sponsored

Disa keshilla ne lidhje me PsoriasisBlog|Sponsored
Lexo më shumë


How The Ideal Female Body Has Changed Throughout The Past CenturyBedtimez|Sponsored


Cost Of Full Mouth Dental Implant In Spain Might Surprise You!Dental Implant Spain| Search Ads|Sponsored

Soothe bone and muscle pain at homeBlog|Sponsored
Read more


Saimir Tahiri at his father's funeral hugging his mother

Horoscope for March 23 by Russell Grant


Here are some tips about bone painBlog|Sponsored

If You Eat Ginger Everyday for 1 Month This is What HappensTips and Tricks|Sponsored


Liposuction Cost In Mexico Might Surprise You.Liposuction Cost|Sponsored


THE MOST POPULAR
eye drug that is allegedly killing people in America


MOST POPULAR
25 years old, with three children. Katy Perry's no-nonsense joke about the American Idol contestant


Control Psoriasis and Eczema at HomeBlog|Sponsored
Read more