Stil jete

TikTok is teaching people how to have abortions!

TikTok is teaching people how to have abortions!

How to get an abortion through herbs and spices? This is the trend (if we can call it that) of TikTok. has been promoted by several users and the mixture of ingredients has been distributed rapidly.

However, the procedure is very dangerous and can seriously endanger the health of girls and women.

According to some creators of this recipe with herbs such as mint, cinnamon, parsley and some others, an abortion can be induced. The procedure to be followed is identical to that for the preparation of tea: users have explained that, to obtain the desired result, these herbs must be steeped in hot water for several minutes.

Mjekët dhe ata popullorë gjithashtu kanë ngritur menjëherë alarmin, duke pohuar se marrja e këtyre bimëve mund të jetë potencialisht e dëmshme për trupin. Gjithashtu nuk ka asnjë provë që ato vërtet funksionojnë.

Marrja e këtyre bimëve mund të jetë shumë e rrezikshme. Dozat e bimëve që duhen marrë që ky trajtim të jetë efektiv janë aq të larta sa praktikisht janë gjithmonë toksike për shtatzënën apo fetusin. Kështu shprehen mjekët.

Ky trend i rrezikshëm i TikTok u bë viral në fund të qershorit nën hashtags #pennyroyaltea dhe #mugwort dhe videot janë parë dhjetëra miliona herë. Raportet e ndryshme përfundimisht e detyruan platformën sociale të heqë videot.

Disa studime kanë zbuluar se rreth një e treta e grave janë përpjekur të përdorin rrugët e ashtuquajtura popullore për t'i dhënë fund shtatzënisë. Shumë prej bimëve të diskutuara në TikTok përmbajnë kimikate që mund të çojnë në efekte anësore potencialisht vdekjeprurëse. Nenexhiku, për shembull, është përdorur prej kohësh si një ilaç kundër insekteve.

Megjithatë, kur gëlltitet në një formë vaji të koncentruar, është edhe më shumë toksik, sipas Institutit Kombëtar të Shëndetit. Edhe vetëm një lugë gjelle mund të shkaktojë të fiktë, kriza, arrest kardiak, koma, dëmtim të mëlçisë dhe dështim të shumë organeve. Nëse merren në doza të larta dhe në forma të caktuara, majdanozi, cohosh blu dhe mugëort mund të jenë gjithashtu helmues.

Additionally, in a 2020 survey published in the journal JAMA Network Open, researchers found that of more than 7,000 women who said they self-managed their abortions, about 38 percent had used herbs.